szerző:
hvg.hu

Vasárnapra maradtak a labdarúgó világbajnokság második csoportkörének utolsó meccsei. Anglia egy parádés 6:1-gyel nyitott, de Panama is örült: története első vb-góljával utazhat haza. A lengyelek nem csak azért szomorkodnak, mert gólt sem sikerült rúgniuk. Drámaira sikerült a második csoportkör zárómeccse.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

A mai étlap a következő:

Jó napot, jó szurkolást!

1 2 3 4 5 6 7
15
Sorrend megfordítása

Eljött a búcsú ideje: ma tőlünk, holnaptól a kiesőktől

Ennyi volt a mai élő közvetítésünk, reméljük, jól szórakoztak. Holnaptól a csoportmeccsek utolsó körét láthatják. Szaúd-Arábia és Egyiptom a szép búcsúért, Oroszország és Uruguay a csoportelsőségért játszik. Este még Irán belerondíthat a portugálok terveibe, és Spanyolországnak sem mindegy, elbírnak-e Marokkóval. Találkozunk holnap is!

Három a lengyel bosszúság, Kolumbia még reménykedhet

Mindkét csapat tudta: amelyik ezen a meccsen kikap, az a csoportkör után mehet is haza. Megfelelően eseménytelenül telt az első félidő, amíg a 40. percben talán a kolumbiaiak számára is meglepően, megszerezték a vezetést. A második játérészben a lengyelek támadni próbáltak, de a gólokat nem rúgták, hanem kapták. A meccs összefoglalóját és jegyzőkönyvét itt olvashatja.

©

Vége, kiesett az első európai csapat

Lengyelország csomagolhat, Kolumbia még drukkolhat. A meccset 3:0-ra nyerték a dél-amerikaiak.

©

Ospina annyira nem is sérült...

... hogy ne tudná védeni Lewandowski jól eltalált lövését. A lengyeleknek semmi sem akar sikerülni.

Uribe majdnem sarkaz egy gólt a lengyeleknek

Kevésen múlt. Egy újabb kontránál Uribe kiszorított helyzetben sarokkal teszi kapura, Szczesnyn túl is jut a labda, de egy védő még kihalássza.

Dráma: Ospina cserét kér, de nincs már csere

A kolumbiai kapus saját védőjével ütközött, és cserét jelez, de már mind a hármat kihasználta a csapat. Tudja folytatni?

©

Ennyire biztosak a dolgukban a kolumbiaiak

Kolumbia a 80. percre kihasználja mind a három cseréjét. Vagyis már nem is akarják az időt húzni a meccs vége felé.

Cuadrado berúgja a harmadikat

Egy újabb kontra végzetesnek bizonyult. Most Cuadrado fejez be szépen egy hosszú kugratást. A lengyeleknek annyi, most már kimondhatjuk. Lewandowskiék kinyíltak, de ezzel nem tudtak veszélyes helyzetet teremteni, viszont a kontráknak tágra nyitották a lehetőséget.

©

Falcao sokkolja a lengyeleket

A csapatkapitány személyesen növeli Kolumbia előnyét. Falcao a tizenegyespontról rúgja el külsővel a kiugratást a lengyel kapus mellett. Ezzel 2:0.

©

Jacek Goralski érkezik, és végre Lewandowski is kapura lő

Cserélnek a lengyelek, és a következő pillanatban, az 58. percben egy ötven méteres átadás landol Lewandowski előtt. A csatár le is tudja kezelni, de a kapusba rúgja a labdát. Az ütközést követően Ospina szenved egy percet.

©
1 2 3 4 5 6 7
15

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
754 millió hamis fiókot törölt a Facebook, és odacsaptak a gyűlöletbeszédnek is

754 millió hamis fiókot törölt a Facebook, és odacsaptak a gyűlöletbeszédnek is

Élet és halál a lövészárokban – Nagyítás-fotógaléria

Élet és halál a lövészárokban – Nagyítás-fotógaléria

A negyvenes nők a magyar könyvesboltok bajnokai

A negyvenes nők a magyar könyvesboltok bajnokai

Miért lesz a kisember egy törvényszegő, korrupt rendszer híve?

Miért lesz a kisember egy törvényszegő, korrupt rendszer híve?

Videó: a sofőr, akit nem zavar az avar, és autójával takarítja el ezt

Videó: a sofőr, akit nem zavar az avar, és autójával takarítja el ezt

Károly herceg kitüntette Tom Hardyt

Károly herceg kitüntette Tom Hardyt