szerző:
MTI

Csapata péntek este 2-1-re legyőzte a brazil együttest az oroszországi világbajnokság negyeddöntőjében, és bejutott a legjobb négy közé.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Roberto Martinez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a világ legbüszkébb emberének tartja magát azok után, hogy csapata péntek este 2-1-re legyőzte a brazil együttest az oroszországi világbajnokság negyeddöntőjében, és bejutott a legjobb négy közé.

Martinez szerint azzal tudták nyerni az ötszörös világbajnok ellen, hogy a bátor taktikát sikerült az utolsó másodpercig betartani, és mentálisan is készen álltak a csatára. "A brazilok ellen át kell lépni egy pszichológiai határt. Sárga mez, öt világbajnoki cím és mindaz, ami ezekkel együtt jár. A játékosaimnak szükségük volt arra, hogy higgyenek magukban. Én vagyok a világ legbüszkébb embere" – magyarázta a belgák spanyol kapitánya.

©

Hozzátette: számára a brazil volt a vb legjobb csapata, amely ellen kilencven percen keresztül jól kellett védekezni.

Szólt Martinez az elődöntőről is, szerinte egy kiváló francia válogatott vár rájuk. "Ha eljutsz a vb-n a legjobb négy közé, akkor ott már nincs gyenge ellenfél. Hasonló erőt képviselünk, és mindent megteszünk a győzelemért."

A belgák immár 24 mérkőzés óta veretlenek, és 1986 után először, történetük során másodszor jutottak el a vb elődöntőjébe.

A brazil Tite nagyon csalódott volt a búcsú miatt. A szövetségi kapitány szerint a szerencse nem az ő oldalukon állt, de nem akar mentséget keresni, mert nem hisz ebben. "Két nagyon technikás válogatott találkozott egy magas színvonalú mérkőzésen. Belgiumnak nagyszerű csapata van. A szerencséről nem szeretnék beszélni. A kapus Courtois szerencsés volt? Nem, parádés teljesítményt nyújtott!" – jelentette ki Tite, aki jövőjéről nem kívánt beszélni.

©

A belgáknak 8, míg a búcsúzó braziloknak 26 lövésük volt a negyeddöntőben. A dél-amerikai gárdának 15 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata szakadt most meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Sport

Belgium a magyar foci csalóinak üzen ma este

Ezen a vébén bármi megtörténhet, a japán továbbjutást kivéve – gondolhatnánk, ha oktondi módon figyelmen kívül hagynánk, hogy Görögország is volt már Eb-győztes. A hvg.hu két munkatársa elmondja, miért az ő csapata fog nyerni a hétfőn 20 órakor kezdődő meccsen.