szerző:
MTI

A francia szövetségi kapitány szerint csapata az eddigieknél is tud jobb lenni az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Együttesére a keddi, szentpétervári elődöntőben az ötszörös vb-győztes brazilokat kiejtő belgák várnak. "Továbbjutottunk a csoportkörből mindenféle felhajtás nélkül, de hatékony játékkal, aztán az argentinok elleni nyolcaddöntő óta erősödünk. Uruguay ellen jobbak voltunk, ugyanakkor van még fejlődni valónk, több potenciál van bennünk" – mondta Didier Deschamps, aki játékosként tagja volt az 1998-ban vb-aranyérmes válogatottnak.

A francia csapat átlagéletkora 26 év, ez a második legfiatalabb a tornán. "Fiatal keretem van, igazi csapatként működünk, egyre határozottabbak és eltökéltebbek vagyunk. A játékosok hozzáállása pozitív, és így még többet tudunk javulni" – tette hozzá a szakvezető, aki még nem akar foglalkozni azzal a kérdéssel, játékosai bejutnak-e a fináléba.

"Most az elődöntőben vagyunk" - jelentette ki mosolyogva.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Németh András - Horn Andrea Sport

Harapnak-e eléggé Suárezék, vagy letarolja őket a francia expressz?

Visszatér-e Cavani, hogy Suarezzel bebombázza Uruguayt az elődöntőbe, vagy Mbappé és Griezmann ifjú kora ellenére képes a legnagyobbak közé emelkedni? Kinek lesz igaza a hvg.hu csoportfelelősei közül, Németh Andrásnak vagy Horn Andreának?