szerző:
hvg.hu

Vereséggel kezdte a Nemzetek Ligáját a magyar labdarúgó-válogatott, a finnek 1-0-ra győztek Tamperében. A magyar csapat továbbra is nyeretlen 2018-ban.

Marco Rossi, a debütáló szövetségi kapitány első mérkőzésén csak minimálisan nyúlt bele az elődei összeállításába. Négy év után újra bekerült a Vidi irányítója, Kovács István, szerepet kapott a finnek elleni utolsó meccset eldöntő Stieber Zoltán, míg Fiola Attila a védelem bal szélére került.

Az már az első percekben kiderült, hogy hiába a védelemben vannak a legrutinosabb játékosok, ez a csapatrész könnyedén zavarba hozható. Ezt használták ki a finnek, akik a 7. percben egy labdaszerzés után villámgyorsan befejezték az akciót, és a Kádárnál egy sebességgel gyorsabb Pukki megszerezte a vezetést. A vezető góltól csak megjött a finnek bátorsága, és több ígéretes akciót vezettek, míg a mieink nehezen találták a ritmust, alig jutottak el a kapu elé. Az első félidő utolsó 15 percében aztán életjeleket mutatott a válogatott, és néhány lövésben benne volt az egyenlítési lehetőség, de azok sem találták el a kaput.

Újabb vereség: Rossival a kispadon 1-0 a finneknek

Tamperében kezdte meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott az új sorozatban, a Nemzetek Ligájában. A debütáló Marco Rossi szövetségi kapitánnyal a csapat idei első győzelmére hajtott a finnek ellen úgy, hogy a kezdőcsapatban nem volt meglepetés. A diadal megint elmaradt.

A második félidőben a magyar csapatnál volt többet a labda, de időbe telt, amíg ez helyzetekben is megmutatkozott. Szalai Ádám nagyot küzdött elől, de a társaktól kevés segítséget kapott, amikor pedig szemben állt a kapussal, nem tudta értékesíteni a ziccert. A cserék némileg felpörgették a játékot, de éppen Varga Roland hagyta ki a meccs egyik legnagyobb helyzetét. Közben a finnek veszélyes kontrákat vezettek, és kétszer is a kapufát találták el.

Rossi keze nyoma némileg látható volt már a csapaton, hiszen a játék szervezettebb volt, mint Georges Leekens alatt, de a védelmi hibák és a kapu előtti bizonytalanság miatt vereséggel indult az olasz edző regnálása a magyar csapat kispadján.

Kedden a görög csapat lesz az ellenfél Budapesten, de a meccset zárt kapuk mögött rendezik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Sport

Újabb futballvereség: Rossival a kispadon 1-0 a finneknek

Tamperében kezdte meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott az új sorozatban, a Nemzetek Ligájában. A debütáló Marco Rossi szövetségi kapitánnyal a csapat idei első győzelmére hajtott a finnek ellen. Nem jött össze.

Útrakész a Déli-sarkra induló Rakonczay Gábor

Útrakész a Déli-sarkra induló Rakonczay Gábor

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Felejtsük már el a követők számát a Twitteren! – nem akárki gondolja így

Felejtsük már el a követők számát a Twitteren! – nem akárki gondolja így

Csináltak egy képet, ami elég meggyőzően néz ki a Samsung összehajtható telefonja

Csináltak egy képet, ami elég meggyőzően néz ki a Samsung összehajtható telefonja

Szörényi Levente: Baromi jó érzés, hogy már nincs dolgom a zenével

Szörényi Levente: Baromi jó érzés, hogy már nincs dolgom a zenével

Újabb képek kerültek elő az elérhető árú, de meglepően jó specifikációjú telefonról

Újabb képek kerültek elő az elérhető árú, de meglepően jó specifikációjú telefonról