szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vereséggel kezdte a Nemzetek Ligáját a magyar labdarúgó-válogatott, a finnek 1-0-ra győztek Tamperében. A magyar csapat továbbra is nyeretlen 2018-ban.

Marco Rossi, a debütáló szövetségi kapitány első mérkőzésén csak minimálisan nyúlt bele az elődei összeállításába. Négy év után újra bekerült a Vidi irányítója, Kovács István, szerepet kapott a finnek elleni utolsó meccset eldöntő Stieber Zoltán, míg Fiola Attila a védelem bal szélére került.

Az már az első percekben kiderült, hogy hiába a védelemben vannak a legrutinosabb játékosok, ez a csapatrész könnyedén zavarba hozható. Ezt használták ki a finnek, akik a 7. percben egy labdaszerzés után villámgyorsan befejezték az akciót, és a Kádárnál egy sebességgel gyorsabb Pukki megszerezte a vezetést. A vezető góltól csak megjött a finnek bátorsága, és több ígéretes akciót vezettek, míg a mieink nehezen találták a ritmust, alig jutottak el a kapu elé. Az első félidő utolsó 15 percében aztán életjeleket mutatott a válogatott, és néhány lövésben benne volt az egyenlítési lehetőség, de azok sem találták el a kaput.

Újabb vereség: Rossival a kispadon 1-0 a finneknek

Tamperében kezdte meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott az új sorozatban, a Nemzetek Ligájában. A debütáló Marco Rossi szövetségi kapitánnyal a csapat idei első győzelmére hajtott a finnek ellen úgy, hogy a kezdőcsapatban nem volt meglepetés. A diadal megint elmaradt.

A második félidőben a magyar csapatnál volt többet a labda, de időbe telt, amíg ez helyzetekben is megmutatkozott. Szalai Ádám nagyot küzdött elől, de a társaktól kevés segítséget kapott, amikor pedig szemben állt a kapussal, nem tudta értékesíteni a ziccert. A cserék némileg felpörgették a játékot, de éppen Varga Roland hagyta ki a meccs egyik legnagyobb helyzetét. Közben a finnek veszélyes kontrákat vezettek, és kétszer is a kapufát találták el.

Rossi keze nyoma némileg látható volt már a csapaton, hiszen a játék szervezettebb volt, mint Georges Leekens alatt, de a védelmi hibák és a kapu előtti bizonytalanság miatt vereséggel indult az olasz edző regnálása a magyar csapat kispadján.

Kedden a görög csapat lesz az ellenfél Budapesten, de a meccset zárt kapuk mögött rendezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Újabb futballvereség: Rossival a kispadon 1-0 a finneknek

Tamperében kezdte meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott az új sorozatban, a Nemzetek Ligájában. A debütáló Marco Rossi szövetségi kapitánnyal a csapat idei első győzelmére hajtott a finnek ellen. Nem jött össze.

Körözést adtak ki Kenesei Zoltán ellen

Körözést adtak ki Kenesei Zoltán ellen

Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

Májkrémmel és székkel dobálózott, eltörte a biztonsági őr kezét, majd leütött egy nőt egy fiatal férfi

Májkrémmel és székkel dobálózott, eltörte a biztonsági őr kezét, majd leütött egy nőt egy fiatal férfi