szerző:
hvg.hu

Tamperében kezdte meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott az új sorozatban, a Nemzetek Ligájában. A debütáló Marco Rossi szövetségi kapitánnyal a csapat idei első győzelmére hajtott a finnek ellen. Nem jött össze.

1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

"Szívünket-lelkünket kitettük"

Pátkai Máté szerint nem volt meglepetés, hogy a finnek agresszívan kezdtek, erre felhívta a figyelmet a szövetségi kapitány, mégis eltelt jó 10 perc, mire a magyar csapat át tudta venni a játék irányítását. A középpályás úgy látja, megvoltak a helyzetek az egyenlítéshez és a fordításhoz is, főleg a második félidőben: "Ennyi helyzettel több mérkőzést is meg lehetett volna nyerni."

A Vidi játékosa állítja, hogy a szívüket-lelküket kitették a pályára, és megköszönte a nézőknek, hogy velük vannak, sokan kilátogattak a finnországi mérkőzésre.

"Javítani kell a görögök ellen, hiába nem lesz ott a közönség" - zárta az értékelést.

Helyzetek legalább voltak...

Lang Ádám a meccs után pozitívumként azt tudta kiemelni, hogy legalább voltak helyzetei a magyar csapatnak, a helyzetkihasználást azonban gyengének találta. Hibaként azt említette, hogy sok labdát veszítettek a középpályán, a gól is egy ilyen helyzetből született: Pukki lecsapott, egyedül végigvitte, és be is lőtte.

Kedden lehet javítani

Kedden a Groupama Arénéban a görögök ellen játszik a csapat, ott már nem fér bele egy újabb botlás. A meccs zártkapus lesz, bár az idei teljesítményt látva ezt nem is bánhatja az MLSZ, hiszen nehéz lenne becsalogatni a nézőket.

Finn öröm

A szervezetten játszó finn csapat 1978 után tudott nyerni újra a magyarok ellen - nem lehet azt mondani, hogy nem megérdemelten.

Vereség a vége

A finnek kihúzták a hosszabbítást és megőrizték előnyüket. A magyar válogatott és az új kapitány, Marco Rossi vereséggel kezdte a Nemzetek Ligáját.

Hosszabbítás

Még négy perc maradt, ennyi a ráadás, hogy egy utolsó rohamot vezessen a magyar válogatott.

Nincs egyenlítés

Próbálkoznak a magyarok, de a kapu előtt nincs meg a kellő határozottság, így a finnek őrzik előnyüket.

Az utolsó finn csere

Soiri helyett Taylor áll be a 84. percben.

Nyomnak a magyarok, de hiába

Megint Lang került helyzetbe, de ezúttal sem tudta becsapni a finneket. Kiszorított helyzetből fejelt, ám Hradecky megkaparintotta a labdát.

Újabb finn kapufa

Többet van a labda a magyaroknál, de a hazaiak kontrái veszélyesek. A 79. percben Soiri beadására Pukki érkezett jó ütemben, bokából pörgette rá a labdát, ám a kapufát találta el.
1 2 3 4 5

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A nap videója: akcióban a "jövőbe látó" győri autós

A nap videója: akcióban a "jövőbe látó" győri autós

Meghan Markle, „a kövér hölgy”

Meghan Markle, „a kövér hölgy”

128 millió forintért vásárolt festményt az MNB

128 millió forintért vásárolt festményt az MNB

Továbbra is bajban Matolcsy rokonának a bankja

Továbbra is bajban Matolcsy rokonának a bankja

Tizenöt perc hírnevet akart, kiugrott egy luxushajó tizenegyedik emeletéről

Tizenöt perc hírnevet akart, kiugrott egy luxushajó tizenegyedik emeletéről

Mindig is szeretett volna egy moziszéket? Holnap a Corvin Moziban ezer forintért vehet egyet

Mindig is szeretett volna egy moziszéket? Holnap a Corvin Moziban ezer forintért vehet egyet