szerző:
Horn Andrea
Tetszett a cikk?

A háromszoros olimpiai bajnok szerint a sajtó elferdítette a történetet, nincs konfliktusa a sporttársaival. Azt is elárulta, lesz úszóakadémiája, de nagyon lassan halad a megvalósítása.

"A versenyzőkkel semmilyen nézeteltérésem nincs, megbeszéltük. Ha rajtunk múlna, nem lenne semmiféle cirkusz" – mondta Hosszú Katinka, amikor arról kérdezték az International Swimming League bemutatkozó eseményén, igaz-e, hogy nem engedett más úszókat a Duna Aréna edzőtermében készülni abban az idősávban, amikor ő maga is használja a helyiséget.

Hétfőn a Bors Molnár Ákosra, a Ferencváros úszóedzőjére hivatkozva azt írta, Hosszú elzárkózott attól, hogy a Fradi úszócsapatának tagjaival – köztük Biczó Bencével, Szilágyi Liliánával, Verrasztó Evelynnel és Verrasztó Dáviddal – egyszerre tréningezzen a konditeremben, mert zavarják őt. Molnár szerint a klasszis azt mondta, legyenek ezek az úszók is háromszoros olimpiai bajnokok, és ők is ott lehetnek majd, amikor a száraz edzést végzi.

Nem csak versenyző, klubtulaj és nagykövet is lesz Hosszú Katinka

Forradalmasítaná, show-szerűvé, a közönség sportjává szeretné tenni az úszást az International Swimming League (ISL), amelynek életre hívója, Konstatin Grigorishin a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkával vázolta fel terveiket Budapesten.

Hosszú szerint a kattintásvadászat miatt alakult ki ekkora habverés az eset körül. Ő így emlékszik a történtekre: "Két hete a Nemzeti Sportközpontokkal, az úszószövetséggel és a klubokkal leültünk és megbeszéltük, mi hogy lesz. Az én kérésem az volt, hogy hattól nyolcig-fél kilencig szeretném használni a tornatermet, a maradék időben mindenki jöhet-mehet. Mivel mások is ebben az időszakban szerették volna használni a helyiséget, a MÚSZ azt mondta, intéz nekik egy termet. Ez viszont nem jött létre.

És itt jön a konfliktus, amiért persze én vagyok a hibás.

Pedig nem én nem tettem meg a megfelelő lépéseket, hanem egyéb szervezetek."

Azt is közölteHosszú, ő olyan kijelentéseket biztosan nem tenne, mint amit neki tulajdonítanak. "Elég sokan ismernek, tudják, hogy nem mondanék ilyesmit. Ez nem igaz."

Hozzáfűzte azt is, hogy edzőjével, Petrov Árpáddal előre leadták a naptárukat, és amikor nincsenek ott, bárki használhatja az edzőtermet abban a bizonyos két és fél órás idősávban is.

Azt nem szeretnék – hangsúlyozta –, hogy két klub menjen be egyszerre a konditerembe, mivel az szerinte olyan lenne, mintha a Fradi meg az UTE együtt készülne. Az ellen – jegyezte meg – nincs kifogása, hogy egyes válogatott úszók ugyanakkor és ugyanott eddzenek, mint ő. Milák Kristóf például ott van a reggeli tréningjein, de Verrasztó Dávidot, Kapás Boglárkát és másokat is szívesen lát.

A hvg.hu a Csillebércen épülő-készülő úszóakadémiájáról érdeklődött Hosszúnál, aki nagyon szűkszavúan válaszolt.

Szépen, nagyon lassan halad valamerre. A terv, az van"

– mondta. Arra a kérdésre, hogy milyen időtávban lehet valami a létesítményből, úgy reagált: "Az időtáv már régen elmúlt."

Shane Tusup budapesti látogatásáról nem akart beszélni, berekesztette a sajtótájékoztatót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkely: A második hullám küszöbén vagyunk

Merkely: A második hullám küszöbén vagyunk

Szinte le sem áll a stáb: a John Wick 4 után rögtön jön a folytatás

Szinte le sem áll a stáb: a John Wick 4 után rögtön jön a folytatás

A Gazdaságvédelmi Alapból költ a kormány 7 milliárdot kommunikációra

A Gazdaságvédelmi Alapból költ a kormány 7 milliárdot kommunikációra