szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A boncolás szerint a Cardiff City frissen igazolt labdarúgója súlyos sérüléseket szenvedett a fején és a törzsén, amikor repülőgépe a La Manche csatornába csapódott.

Nyilvánosságra hozták Emiliano Sala halálának okát, amelynek ügyében vizsgálat indult. Ennek első, mindössze ötperces meghallgatásán kiderült, hogy az argentin futballistát – akinek holttestét a múlt héten találták meg egy magánforrásból finanszírozott kutatóakció során, és emelték felszínre – az ujjlenyomatai alapján azonosították.

Sala holttestét a brit belügyminisztérium törvényszéki patológusa vizsgálta meg, s megállapította: a férfi halálát a fejét és a törzsét ért sérülések okozták.

A repülőgép, amely a pilótával, David Ibbotsonnal és Salával a fedélzeten Nantes-ból Cardiffba tartott, január 21-én tűnt el a radarokról az után, hogy elhagyta Guersney szigetét. Hogy mi történt, még nem világos, bár a focista utolsó WhatsApp-üzenetében arról beszélt, hogy a repülő szerinte nincsen jó állapotban.

A vizsgálatot a brit rendőrség, a légi balesetek feltárásáért felelős szervezet, az AAIB, valamint polgári légi közlekedési hatóság szakértői folytatják majd le, becslésük szerint hat-tizenkét hónap alatt sikerül majd kideríteniük, mi vezetett a tragédiához.

A pilóta holttestét egyelőre nem sikerült megtalálni. Hogy a kutatás folytatódhasson, családja gyűjtést indított: az első két nap alatt több mint 150 ezer font jött össze a 300 ezres célösszegből. A világbajnok francia támadó, Kylian Mbappé 27 ezer fontot adományozott, de ezerrel beszállt a korábbi angol válogatott Gary Lineker is.

Ibbotson nem hivatásos pilóta volt – gázszerelőként dolgozott –, hobbiból repült. Családja szerint valamennyi szükséges engedéllyel rendelkezett ahhoz, hogy utasokat is szállítson. Felesége, aki hétfő reggel a Good Morning Britain című műsorban beszélt a férfiról, azt mondta: "Tudjuk, hogy már nem él, de szeretnénk visszakapni… csak szeretnénk, ha hazatérhetne. Nem hagyhatjuk magára odakinn."

(The Guardian)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump is áldását adta, egyelőre maradhat a TikTok

Trump is áldását adta, egyelőre maradhat a TikTok

Felgyújtotta magát egy férfi egy rendőrőrs előtt Belaruszban

Felgyújtotta magát egy férfi egy rendőrőrs előtt Belaruszban

Uniós oltalom alá kerül a szilvásváradi pisztráng

Uniós oltalom alá kerül a szilvásváradi pisztráng