szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar szakaszok után a teljes versenyt lefújták.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Miután a magyarországi szervezők jelezték, hogy nem tudják megtartani az eredetileg tervezett időben a Giro d’Italia itteni szakaszait, a verseny főszervezője, az RCS Sport bejelentette: elhalasztják a teljes körversenyt.

A Cyclingnews írta meg, hogy az olaszok indoklása szerint a magyar helyzet volt az utolsó csepp a pohárban. Valószínűleg egyébként sem lehetett volna megtartani a versenyt, de az, hogy a magyarok nem tudják megtartani az itteni szakaszokat, végképp lehetetlenné tette a Giro megrendezését.

Az RCS Sport április 3-a előtt semmiképp nem tud arról tájékoztatást adni, hogy mikor tarthatják meg a versenyt – írták. Aznap jár le az olasz kormány rendkívüli intézkedéseinek határideje, utána kell egyeztetniük a kormánnyal, az útvonalon lévő önkormányzatokkal, a sportszövetséggel és a csapatokkal is, hogy új időpontot találjanak. A magyar szurkolókat mindenesetre megnyugtatták: elkötelezettek az iránt, hogy Budapestről rajtoljon a verseny.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kisiklott a budapesti 50-es villamos – fotók

Kisiklott a budapesti 50-es villamos – fotók

Egy hét alatt 42 fokkal ugrott meg a hőmérséklet Németországon

Egy hét alatt 42 fokkal ugrott meg a hőmérséklet Németországon

Évek után újra az Apple a piacvezető mobilgyártó

Évek után újra az Apple a piacvezető mobilgyártó