szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három szakaszt rendeztünk volna, de a szervezőbizottság jelezte, ennek most nagyon nincs itt az ideje.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az Európában kialakult súlyos járványhelyzet miatt 2020. májusában nem lesz lehetőség megszervezni Magyarországon a Giro d’Italia első három szakaszát, a Grande Partenzát – derül ki Révész Máriusz kormánybiztos pénteki Facebook-posztjából.

Révész azt írta, az elmúlt három hétben több egyeztetés történt a magyar és olasz szervezők között, illetve a hazai szervezőbizottság többször jelezte, hogy a verseny nem veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, egészségét, "ezért egyre kisebb az esély a Giro magyarországi rajtjának megrendezésére".

A Giro d’Italia magyarországi rajtjának szervezőbizottsága csütörtökön videókonferencián jelezte az olasz partnernek, hogy válasszanak inkább egy későbbi időpontot a magyar Giro-rajtnak.

A szervezők tavaly április 15-én jelentették be, hogy 2020-ban Budapestről rajtol a világ egyik legjelentősebb körversenye. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette.

Az eredeti tervek szerint a verseny résztvevői a Lánchídon is áttekertek volna, az esemény összesen pedig 66 magyar települést érintett volna május 9. és 12. között. Azt már hónapokkal korábban tudni lehetett, hogy a verseny rengeteg pénzébe kerül(ne) Magyarországnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véget ért a sztrájk a Continental makói üzemében

Véget ért a sztrájk a Continental makói üzemében

Hétméteres szakadékba zuhant egy nő Pécsen

Hétméteres szakadékba zuhant egy nő Pécsen

Felhős és esős lesz a péntek, a hegyekben még hó is eshet

Felhős és esős lesz a péntek, a hegyekben még hó is eshet