szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szinte napra pontosan egy évvel az eredetileg tervezett időpont után lesz a labdarúgó Európa-bajnokság.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Videókonferencián döntöttek az UEFA vezetői arról, hogy mi legyen a labdarúgó-Európa-bajnokság sorsa.

Az európai szövetség honlapjára csak később került fel a hivatalos tájékoztatás, ez előtt a norvég szövetség viszont megírta:

2021 nyarára halasztják az Eb-t.

A tornát 2021. június 11-e és július 11-e között rendezik meg.

A kontinenstorna, amelynek 11 másik európai nagyváros mellett Budapest is rendezője, az eredeti tervek szerint idén június 12. és július 12. között zajlott volna.

Az UEFA közleményében gyakorlatilag precedens nélküli intézkedésként jellemzi a foci-Eb egy évvel későbbre való halasztását, amelyet a koronavírus-járvány miatt rendeltek el.

A hivatalos tájékoztatás szerint egyelőre megjósolhatatlan, mikor tér vissza az élet a megszokott kerékvágásba, ezért minden a halasztás mellett szól. (Főleg, hogy a nyitómeccset a járvány által egyik legjobban sújtott országban, Olaszországban rendezték volna, ami így eleve komoly problémát jelentett.)

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerint az egyéves csúsztatás esélyt kínál arra, hogy befejezzék az aktuális nemzeti és nemzetközi klubsorozatokat. Így eldőlhetne, mely csapatok lesznek bajnokok, mely együttesek indulhatnak a következő idény selejtezőiben, illetve lehetnek ott a főtáblákon.

Aleksander Čeferin UEFA-elnök úgy vélekedett, a világ most egy láthatatlan ellenséggel küzd, amely miatt a szövetségnek is lépnie kellett. Az elnök hangsúlyozta: a szurkolók, a személyzet és a játékosok egészsége az első és a legfontosabb most.

Az UEFA megnyugtatásul azt is közölte, hogy a már megváltott belépők a jövő évi tornára is érvényesek, de aki vissza akarná váltani a jegyét, az természetesen megteheti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Horn Andrea Sport

Földbe döngölte a sportot a koronavírus, és még nem látszik a vége

Telibe trafálta a legeseménydúsabb időszakot a koronavírus-járvány a sportban, a fertőzés terjedése miatt sorra mondják le a különféle tornákat. Az egyik legfontosabb idei esemény, az olimpia szervezői még fogadkoznak, az UEFA azonban már látja, hogy a foci-Eb megrendezése veszélybe került. Az F1-es idénynyitó az első hivatalos edzés előtt ugrott, és senki sem tudja, mi jöhet még.

Beperelték az Apple-t, ezúttal a Telegram miatt

Beperelték az Apple-t, ezúttal a Telegram miatt

Indiában tűz, a briteknél víz fenyegeti a vakcinagyártást

Indiában tűz, a briteknél víz fenyegeti a vakcinagyártást

Szijjártó gratulált Biden minisztereinek

Szijjártó gratulált Biden minisztereinek