szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Moszkvában sem vallott szégyent a magyar válogatott, bár kaput eltaláló lövése nem volt.

A magyar labdarúgó-válogatott két megnyert meccs – a bolgárok elleni Eb-pótselejtező és a szerbekkel megvívott Nemzetek Ligája-mérkőzés – után utazott Moszkvába, ugyancsak NL-párharcra. Az oroszok a szeptember eleji első találkozón, a Puskás Arénában 3-2-re győztek Marco Rossi együttese ellen.

Az olasz szakvezető, akinek bevallottan nem volt sok mozgástere a kezdőcsapat összeállításakor, ezt a csapatot küldte pályára a Dinamo Moszkva stadionjában: Dibusz Dénes – Szalai Attila, Willi Orbán, Botka Endre – Holender Filip, Sigér Dávid, Gazdag Dániel, Kalmár Zsolt, Loic Nego – Szalai Ádám, Nikolics Nemanja.

Az oroszok ebben a felállásban kezdtek: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov – An. Mirancsuk, Zobnyin, Ozdojev – Ionov, Dzjuba, Kuzjajev

20:45, elkezdődött a meccs.

1. perc: Nikolics került lövőhelyzetbe, de nem volt túl erős a labdája, a vetődő Sunyin azért felkapta, bár az asszisztens jelezte: les.

3. perc: Kalmár 35-ről rúghatott szabadot, a labdát a kapunak háttal álló Fiola fejelte sokkal mellé.

10. perc: Orosz helyzet. Ionov passzát Ozdojev adta be az ötös jobb sarka környékéről, Orbán mentett.

15. perc: Kalmár a buktatása után 30 méterről jutott szabadrúgáshoz. A passz Nikolicsot kereste, Kuzjajev azonban közbelépett. A labdát megkaparintó Szalai Attila ballal csavarta a jobb felső sarok fölé.

19. perc: Szmolnyikov és Holender fejelt össze, a magyar szélső maradt a földön, majd a pályán kívül ápolták. Visszatért, de gyakran tapogatta a fájós fejét.

24. perc: Botka kapott sárgát, a meglóduló Zdjubát buktatta.

Kapura tartó lövés eddig nem volt a meccsen.

31. perc: Dzjubát ülve szerelte Botka a 16-os előtt.

32. perc: Holender mellett ismét el tudott menni Szmolnyikov, de a jobb oldali beadása után elszállt a labda a középen érkezők feje fölött. Nagy nehezen sikerült felszabadítani.

35. perc: Ozdojev kapott sárga lapot Nego buktatásáért. Kalmár szabadrúgása a bal oldalon Szalai A. fejét kereste, akit megelőzött Zobnyin.

Az oroszok főleg a jobb oldalon vezetnek akciókat, de Szalai A. eddig jól oldja meg  a feladatát.

45. perc: Ionov iramodott meg, a középre passzolt labdájára Dibusz vetődött ki jó ütemben, majd sikerült tisztáznia a magyar védelemnek.

Egy perc a hosszabbítás.

Vége az első félidőnek. Sem az orosz, sem a magyar együttesnek nem volt komoly helyzete, bár Dibusznak többször kellett közbeavatkoznia.

Második félidő

Magyar cserékkel kezdődött a második játékrész. Holender helyett Fiola Attila áll be, Gazdagot pedig Nagy Ádám váltotta.

48. perc: Zdjuba előtt adódott lehetőség Orbán hibájából: a félpályáról érkező felívelést próbálta megtolni, de Szalai A. közbelépett.

50. perc: Kalmár ívelhetett szabadrúgást a jobb oldalról az orosz kapu elé, Zdjuba fejelte ki a labdát.

52. perc: Nego beadását fejelték szögletre az oroszok, Kalmár beívelését Sunyin öklözte el.

54. perc: Nyomást helyezett a magyar kapura az orosz csapat, a legveszélyesebb helyzetük Zdjuba nevéhez fűződött: 15-ről rúgta rá, Dibusznak nyújtózkodnia kellett, hogy kiüsse a labdát.

55. perc: Cseréltek az oroszok. Kuzjajev helyett Mosztovoj, Mirancsuk helyett pedig Bakajev lépett pályára.

57. perc: Előbb Zsirkov veszélyeztette Dibusz kapuját, a beadását kiöklözte Dibusz, majd Ionov lőtt hatalmas felső kapufát; a labda alig 20 centire pattant le a gólvonal előtt. A kipattanót is ő vágta rá, mellé.

61. perc: Cserélt a magyar válogatott, Varga Kevin váltotta Nikolicsot.

Támadásban most az oroszok bal oldala dominált a meccsnek ebben a szakaszában.

63. perc: Szalai Ádámot küldte padlóra Kudrjaseo, a bokáját ápolták, majd lekísérték.

67. perc: Vargától ívelését Nego találta meg kapásból, a lövését Zsirkov blokkolta az ötösön.

68. perc: Cserélt az orosz válogatott, Zsirkovot Karavajev váltotta, Ionov helyére pedig Gazinszkij állt be.

71. perc: Fiola söpörte el Szmolnyikov lábát egy elkésett becsúszáskor. Sárga lapot kapott, így a következő Nemzetek Ligája-meccsen, a szerbek ellen nem játszhat.

76. perc: Kalmár szabálytalan belépője után Ozdojev szabadrúgáshoz jutott, 26-ról Dibusz kapuja fölé emelt.

77. perc: Cserélt a magyar válogatott: Kalmár helyett Schäfer András érkezett a pályára.

80. perc: Bakajev ívelte be balról, Orbán tisztázott fejjel.

81. perc: Cserélt az orosz válogatott: Ozdojevet Szoboljev váltotta.

82. perc: Bakaljev szögletét Szalai  Ádám fejelte ki, megúsztuk.

83. perc: Cserélt a magyar válogatott: Szalai Ádámhelyett a szerbek ellen, válogatott újoncként gólt szerző Könyves Norbert érkezett a pályára.

84. perc: Az oroszok tűzijátékot rendeztek Dibusz kapuja előtt, szöglet és beadás után is adódtak lehetőségeik, de a magyar védelem minden alalommal sikeresen tisztázott.

85. perc: Nagy és Könyves iramodott meg, de elhalt az akció.

86. perc: Szalai Attila kapott sárga lapot veszélyes becsúszásért. Fiolához hasonlóan neki is ki kell hagynia a szerbek elleni találkozót.

3 percet hosszabbít a játékvezető.

Vége a mérkőzésnek. 0-0 a végeredmény a labdarúgó Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízió negyedik fordulójában.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a pontosztozkodással maradt a négyes második helyén, egy ponttal lemaradva a két éve vb-negyeddöntős oroszoktól, illetve négy ponttal a törökök és öttel a szerbek előtt.

A magyar válogatott legközelebb november 12-én, az év legfontosabb mérkőzésén, Izlandot fogadja Európa-bajnoki pótselejtezőn a Puskás Arénában. Azt követően Szerbiát és Törökországot látja vendégül három, illetve hat nappal később a Nemzetek Ligája utolsó két fordulójában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb betegcsúcs Olaszországban

Újabb betegcsúcs Olaszországban

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen

Tokió 2020: Az olimpiai faluban is tudják majd kezelni a koronavírussal fertőzötteket

Tokió 2020: Az olimpiai faluban is tudják majd kezelni a koronavírussal fertőzötteket