szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Marco Rossi szövetségi kapitány több helyen is változtatott a Bulgáriában csütörtökön Európa-bajnoki pótselejtezőt nyert csapat kezdő 11-én, bekerült többek között a Szófiában csereként gólt szerző Nikolics Nemanja is.

Kezdőként mutatkozhatott be és nyerőember lett Könyves Norbert a magyar labdarúgó-válogatottban, amely Szerbia vendégeként játszott a Nemzetek Ligájában.

A magyar válogatott kezdőcsapata ez volt:
Gulácsi Péter - Botka Endre, Lang Ádám, Szalai Attila - Bese Barnabás, Kalmár Zsolt, Nagy Ádám, Gazdag Dániel, Hangya Szilveszter - Nikolics Nemanja, Könyves Norbert

A meccs krónikája

Az első negyedórában a magyar csapat birtokolta a labdát, ezzel együtt nem lehet azt mondani, hogy fölényben játszottunk volna. A szerbeknek egy kapuralövésük volt.

A 20. percben veszélyes szerb szögletnél a magyar csapat Botka mentése után kontrázott, az előreívelt labdát a szerb védők elszórakozták, az érkező újonc, Könyves Norbert lesipuskás módjára szerezte meg a labdát és a kapus mellett a kapuba lőtt. 0-1

A 28. percben Tadics kapott jó labdát, de tizenhat méterről Gulácsi kezébe gurított. Elsiette a dolgot, de ez is azért van, mert igazán a szerb csapat nem tud kibontakozni. 

A 35. percben Kalmár távoli lövését hárította Rajkovics.

37. perc, Gazdag Dániel sárgát kap.

Félidő.

A második félidőre Hangya Szilveszter combsérülés miatt nem jön ki, helyette Holender Filip szerepel majd.

Érdekesség, hogy a góllövő Könyves Norbert is szerbiai (vajdasági) születésű, Holender pedig kragujevaci születésű, de ő is szerb-magyar kettős állampolgár, neki a nagypapája volt magyar.

50. perc - többet támad a szerb csapat, egymás után többször is a tizenhatoson belülről mentenek a magyar védők.

56. perc - sorozatban lövi a szögleteket a szerb csapat. Negyvenezer szerb szurkoló buzdítása mellett ez jóval félelmetesebbnek tűnne, mint így. Csere közben: Willi Orban érkezik Bese helyett.

58. perc - Gacsinovics egy 16-oson belülre benyesett labdára startolt rá, de szerencsére kapásból fölé emelte.

62. perc - Kalmár indítását egy szerb védő elvétette, így Nikolics simán a 16-oson belülre törhetett. Átemelte a túloldalra Holendernek, aki az ötös sarkáról bebombázhatta volna, ehelyett még a kaput sem találta el.

64. perc - Csere, Könyves helyett Szalai Ádám a pályán.

75. perc - Óriási szerb helyzet, a szélről belőtt labda a bal kapufán csattan a labda.

76. perc - Csere, Nikolics helyett Nego, Gazdag helyett Schafer érkezik.

82. perc - Szalai Attila fejesét fogta könnyedén Rajkovics.

85. perc - Gulácsi kiejti a kezéből az ötösre kanyarított labdát. A védők kivágják.

89. perc - a szerbek kezezést reklamálnak, miután Szalai Attilára pattan a labda, de a bíró helyesen úgy látja, hogy Szalai mellkasáról pattant le a labda. 

Három perc hosszabbítás.

A végére egy melegebb helyzet a magyar ötösön, végül lefújja a meccset a bíró.

Rossi válogatottja a végén kiszenvedte a győzelmet a magasabbra taksált szerb csapat ellen. A második félidőben kezdte el a szerb válogatott komolyan venni a mérkőzést, de ekkor már késő volt. Elviselhetetlen nyomást nem tudtak a magyar csapatra helyezni.

Szerdán orosz-magyar meccs a G csoportban!

Előzmények

A magyar és a szerb labdarúgó-válogatott is sikerrel vette csütörtökön az Európa-bajnoki pótselejtező első akadályát. A magyarok nem túl jó játékkal Bulgáriában nyerték meg 3-1-re a maguk elődöntőjét, a szerbek viszont még jobban megizzadtak Oslóban, ugyanis hosszabbításra kényszerültek, amelyben végül 2-1-re múlták felül a norvégokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok

Az indiai koronavírus-mutáns Angliában is terjed, de még nem tudni, mennyire veszélyes

Az indiai koronavírus-mutáns Angliában is terjed, de még nem tudni, mennyire veszélyes

Akár havi több mint százezer forintot is elköltenek a családok a gyerek fejlesztésére

Akár havi több mint százezer forintot is elköltenek a családok a gyerek fejlesztésére