szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olasz fővárosban négy meccset rendeznek, köztük a nyitómeccset, amelyen Olaszország játszik Törökországgal.

Az olasz kormány döntése értelmében a római Olimpiai Stadion férőhelyeinek 25 százalékát foglalhatják el a szurkolók a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságon  írja az Eurosport.

Gabriele Gravina, az olasz labdarúgó-szövetség elnöke közölte, hogy a döntésüket már ismertették az UEFA-val.

Róma három csoportmeccsnek ad otthont az Eb-n, köztük a torna június 11-i nyitómérkőzésének, amelyet Olaszország és Törökország vív, és az olasz fővárosban rendeznek egy negyeddöntőt is.

Foci-Eb: Egyedül Magyarország vállalta be most a telt házat

A legóvatosabb rendezők csak a lelátók negyedét töltenék fel jelen állás szerint.

Eddig egyetlen ország, Magyarország jelezte, hogy amennyiben a szurkolók megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek, a Puskás Aréna nézőtéri ülőhelyeinek 100 százalékát elfoglalhatják.

A tizenkét rendező város közül nyolc közölte, hogy a járvány, illetve a helyi átoltottság várható júniusi-júliusi alakulása alapján a kapacitása mekkora részéig engedi feltölteni a stadionját.

Szentpétervár 50 százalékos kapacitást írt, de ez emelkedhet, Baku szintén félházat tudott bevállalni. Amszterdam, Bukarest, Koppenhága, Glasgow 25 és 33 százalék közötti kapacitást határozott meg, míg London Rómához hasonlóan negyedházat engedélyezett.

Amszterdam, Bukarest, Koppenhága nyitott arra, hogy emelje az arányt, és London is bővítene az elődöntőkre és a döntőre.

München, Bilbao és Dublin még nem mondott végleges arányt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!