Tetszett a cikk?

Az internet csodákra képes, és ezt már sokan felfedezték. Legutóbb a Nemzetközösségi Játékok versenyzői. Sok sportoló ugyanis a manchesteri atlétikai faluban kattant rá a netre életében először, és volt, aki azonnal áramfejlesztő generátort rendelt a világhálóról. Egyenesen haza, Tongába.

A Brit Nemzetközösség sportolóinak szervezett, idén az angliai Manchesterbe vitt sportesemény legnagyobb szenzációja kétségkívül az internet volt. Naponta átlagosan 1400 sportoló kapcsolódott a világhálóra, és a technikai hátteret biztosító Microsoft rendkívül nagy forgalomról számolt be a sportesemény lezárultával. Nem véletlenül: sok versenyző először találkozott életében számítógéppel.

Egy Lesotho színeiben induló futónak a helyi technikai alkalmazottak mutatták meg, hogyan is néz ki a számítógép, majd saját Hotmail-címet kapott, amelyre egy levelet is elküldtek neki. "Majd kiugrott a bőréből, olyan boldog volt, mikor olvasta - meséli a BBC-nek az egyik szervező -, ráadásul rögtön válaszolnia is sikerült a levélre." Egy Tongából származó versenyző áramfejlesztő generátort vett magának a világhálón, amely épp akkor fog a címére megérkezni, amikor ő is hazatár Manchesterből. Az újonc netező roppant boldog, mivel így közel ezer fonttal olcsóbban jutott hozzá az áhított eszközhöz, mint ha otthon, kis szigetén vásárolta volna meg a generátort. A jelek szerint a kenyai csapat érdeklődési köre hasonló: órákat töltöttek el azzal, hogy megvizsgálják, érdemes-e traktort rendelni az internetről.

Ám nemcsak magáncélra keresgéltek a világhálón a sportolók. A nigériai úszócsapat tagjai, miután felfedezték, hogy a versenytársak fürdőruhája sokkal áramvonalasabb, mint az övék, azonnal rákattantak a netre, és onnan rendeleték meg a legújabb típusokat. Néhány tizedmásodpercet biztos, aranyérmet azonban nem nyertek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bátorságáért tüntettek ki egy aknakereső patkányt

Bátorságáért tüntettek ki egy aknakereső patkányt

Kaliforniában 2035-től tilos benzines, dízel vagy hibrid új autót venni

Kaliforniában 2035-től tilos benzines, dízel vagy hibrid új autót venni

Németország kockázatos területnek minősítette Győr-Moson-Sopron megyét

Németország kockázatos területnek minősítette Győr-Moson-Sopron megyét