Tetszett a cikk?

Március közepétől nemcsak a Matáv leányvállalata, az Axelero, hanem további internetszolgáltatók is csökkentik kedvezményes lakossági díjcsomagjaik árát, miután támogatást kapnak az Informatikai és Hírközlési Minisztériumtól, illetve a számukra távközlési szolgáltatást nyújtó Matávtól. Az egyelőre szóbeli megállapodást a jövő hét elején követi a végleges, ekkor lesz egyértelmű, hogy mely szolgáltatók élnek a lehetőséggel. A múlt héten hat szolgáltató tiltakozott amiatt, hogy a jelenlegi konstrukciókkal nem tudnak az Axeleróhoz hasonló kedvezményeket nyújtani ügyfeleiknek.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) vezetője, Kovács Kálmán pénteken bejelentette, hogy az alternatív iternetszolgáltatókat képviselő szervezetekkel megállapodott abban, hogy március közepétől ezek a társaságok is 25 százalékkal mérséklik a kedvezményes lakossági 15, 40 és 100 órás díjcsomagjaik árát. Kovács elmondta, hogy az állam a bruttó díjbevétel arányában 13 százalékos támogatást nyújt a szolgáltatóknak. Az állami támogatáshoz a szolgáltatók további 6-7 százaléknyi kedvezményt adnak, míg a Matáv beszedési kockázat címén 4 százalékot visszatérít nekik.
Kovács a sajtótájékoztatón elmondta, az IHM a kétszer 6,5 százalékos támogatás egyik felét azért adja, mert e szolgáltatókra is kiterjeszti azt az internetezéssel kapcsolatos támogatást, amit eddig csak a távközlési cégek kaptak. Kijelentette továbbá, hogy az állam a szélessávú internetezés elterjedését is támogatni kívánja majd ehhez, a telefonos internetkapcsolatokra vonatkozó konstrukcióhoz hasonlóan. A modellt március végére dolgozzák ki.
Kérdésekre válaszolva a miniszter elmondta, hogy a most bejelentett megállapodás mintegy 3,5 milliárd forintjába kerül ebben az évben az államnak, de ez az összeg tartalmazza a szélessávra vonatkozó támogatást is. Az internetszolgáltatók bejelentkezés útján juthatnak hozzá a támogatáshoz, s ha az Axelero is bejelentkezik, őt is megilleti a szubvenció. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett Mészáros Lőrinc, és nyereségessé is vált tőle az alcsútdobozi golfklub

Megérkezett Mészáros Lőrinc, és nyereségessé is vált tőle az alcsútdobozi golfklub

Új kinézetet kap a Wikipedia

Új kinézetet kap a Wikipedia

Hibridhatározó: ezt tudják az eltérő hibrid-autók

Hibridhatározó: ezt tudják az eltérő hibrid-autók