Tetszett a cikk?

Az interneten használt felsőszintű tartománynevek sorába valószínűleg még az év vége előtt bekerül a .eu kiterjesztés is, az Európai Unió területén működő webhelyek megkülönböztető azonosítójaként.

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy az EURID (European Registry for Internet Domains) szervezetet jelöli ki a .eu végződésű tartománynevek, illetve e-mail címek bejegyzésére és nyilvántartására; e megbízás alapján pedig az EURID brüsszeli székhellyel létrehoz egy nonprofit szervezetet. A továbbiakban a bizottság előbb szerződést köt az EURID-del, majd megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy az internetes címeket világméretekben felügyelő szervezet, az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) felvegye a .eu kiterjesztést a globális tartománynevek rendszerébe. A .eu kiterjesztés használatára bármely olyan magánszemély, üzleti vállalkozás, illetve szervezet jogosult lesz, aki az EU területén él, illetve amelynek itt van a bejegyzett székhelye. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!