Tetszett a cikk?

Eddig 10 ezer számítógépet és mintegy 40 ezer számítástechnikai eszközt, alkatrészt vásároltak a Sulinet Expressz program keretében - közölte a Sulinet Programiroda hétfőn. A közlemény szerint a vásárlások összértéke átlépte a 3 milliárd forintos határt.

A Sulinet Expressz - számítógépet adókedvezménnyel program egyik fő célkitűzése, hogy olyan családok is számítógéphez jussanak, amelyeknek erre egyébként nem lenne módjuk. Az eddig eladott több mint 10 ezer számítógépes konfiguráció értékben több mint felét teszi ki az összeladásnak.
A programban összeállított konfigurációk mindegyike úgy lett kialakítva, hogy a számítógépek minden alapvető felhasználói célnak megfeleljenek. A vásárlási adatokból kitűnik, sokan már meglévő eszközeiket cserélik le, vagy vásárolnak magasabb technológiai paraméterekkel rendelkezőket. Az eddigi adatok alapján legtöbben processzort, memóriát, illetve az egyedi termékek közül monitort és nyomtatót vásároltak.
A Sulinet Expressz az idén július elsején indult. Az akció keretében évente 60 ezer forintot írhatnak le adójukból azon pedagógusok, oktatók, hallgatók és közoktatásban tanulók szülei, akik számítógépet, informatikai eszközöket vásárolnak, bérelnek vagy lízingelnek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csupa régi ruhából készített új kollekciót egy olasz luxusmárka

Csupa régi ruhából készített új kollekciót egy olasz luxusmárka

Nemzetközi brigádot toboroz és új terrorista generációt nevel az Iszlám Állam

Nemzetközi brigádot toboroz és új terrorista generációt nevel az Iszlám Állam

Lemondott a Barcelona elnöke

Lemondott a Barcelona elnöke