Tetszett a cikk?

Átadták az ingyenes szolgáltatás védelmében írt, kilencezer aláírást tartalmazó petíciót a szolgáltatók a parlamenti pártok frakcióvezetői, valamint az informatikai és hírközlési és a kancelláriaminiszter részére.

A közlemény szerint a szolgáltatók üdvözlik az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) csütörtöki sajtónyilatkozatát, amely szerint megmaradhat a díjmegosztás intézménye. Ugyanakkor az ingyenes szolgáltatók szerint a díjmegosztási modell önmagában nem jelent átfogó, piaci versenyt teremtő reformot és nem biztosít elegendő jogi garanciát a volt monopol szolgáltatók piaci túlkapásai ellen. Így egyéb változtatás hiányában a legjobb esetben is a jelenlegi helyzet konzerválódna, s megszilárdulna a volt monopol szolgáltatók egyeduralma az internetes hívástovábbítási és hívásvégződtetési piacon.A közlemény szerint a Matáv az internetszolgáltatók számára egyoldalúan diktált, jelenlegi hálózati szerződési feltételei 2004. január 1-jétől önmagukban is veszélyeztetik a díjmegosztásra épülő ingyenes szolgáltatást. A volt monopol szolgáltató januártól duplájára akarja emelni valamennyi internetszolgáltató budapesti hálózati díját, és ebben az új Elektronikus Hírközlési Törvény jelenleg ismert formájában nem tudja megakadályozni - áll a közleményben.Az MTI-hez eljuttatott nyílt levélben egyebek mellett felkérik a képviselőket, hogy csak olyan törvényt szavazzanak meg, amely megfelel az Európai Unió összes követelményének, ajánlásának, s megalapozza az eurokonform versenyt az internetpiacon. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Deutsch Tamás cicaharcnak nevezete a jogállamiságról szóló EP-vitát

Deutsch Tamás cicaharcnak nevezete a jogállamiságról szóló EP-vitát

Ferenc pápa imába foglalta Maradona nevét

Ferenc pápa imába foglalta Maradona nevét

Nem működik a Spotify, nem játssza le a zenéket

Nem működik a Spotify, nem játssza le a zenéket