szerző:
techline.hu

Az Auslogics cég szoftvereit azért szeretjük, mert igazán könnyen...

Az Auslogics cég szoftvereit azért szeretjük, mert igazán könnyen használhatók és sok közülük ingyenes is. Ezek közé tartozik az Auslogics System Information is, amelynek segítségével anélkül nyerünk betekintést gépünk belsejébe, hogy ezért akár egyetlen csavart is ki kellene csavarnunk.

A program használata tényleg pofon egyszerű, az ablak bal oldalán találjuk a különböző kategóriákat, amelyek alapján kielemezhetjük gépünket. A General Information linkre kattintva gyakorlatilag azokat az infókat tudjuk meg, amelyekkel a Windows Sajátgépe is szolgál a Tulajdonságok paneljén. A Windows verziója, a processzor, a memória mennyisége stb. látható itt.
Az Operating System linkkel a Windowsról tudhatunk meg fontos információkat (telepítés dátuma, uolsó újraindítása, alapértelmezett mappák, termékkulcs stb.).
A Memory Usage részben grafikonnal szemlélteti a program a memória felosztását és egy listába gyűjtve mutatja, mely programok foglalják éppen a helyet.


A Performace kategóriát választva pedig  szint grafikonokon szemlélhetjük a processzor terhelését, a memóriahasználatot és a lapozófájl működését.

Ennél talán izgalmasabb a Devices részben található négy link. Ezekkel a hardverről tudhatunk meg fontos információkat, processzor, alaplap, videokártya, merevlemezek stb.
Végül az Other részben a hálózatunkról, a telepített programokról tudhatunk meg dolgokat, és itt találunk egy összesítőt is a gépben lévő hardverekről.

A profi!
Ha ennyivel nem elégszünk meg, választhatunk másik szoftvert is. Az egyik legjobb választás az Everest Ultimate Edition, amely sajnos nem ingyenes, de cserébe valóban mindent elárul rendszerünkről. A legújabb, 4.0-s változat próbaverzióját ingyenesen letölthetjük a fejlesztők honlapjáról és 30 napig tesztelhetjük (viszont sajnos néhány adat helyén csak a [TRIAL VERSION] szöveget találjuk majd, ameddig meg nem vásároljuk).

Az Everest igazi profi, nem csak információkkal szolgál gépünk hardver és szoftver összetevőiről, de tesztekkel is segíti az összehasonlítást más rendszerekkel. Az összegyűjtött információkról riportot is tud készíteni, így azokat magunkkal vihetjük áttekinthető, rendezett HTML formátumban is.
Ráadásul mindezt magyar menükkel könnyíti, így valóban jó választás lehet, ha nem sajnáljuk rá a pénzt.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Frenák Pál: Elég volt a társadalmi előítéletekből!

Frenák Pál: Elég volt a társadalmi előítéletekből!

"Majd beszélünk róla" – itt a paksi miniszter válasza a volt MVM-vezérnek

"Majd beszélünk róla" – itt a paksi miniszter válasza a volt MVM-vezérnek

Húsz éven át felvette halott anyja nyugdíját egy győri nő

Húsz éven át felvette halott anyja nyugdíját egy győri nő

Eső- és pénzhiány: nem kapták meg az előleget, nagy bajba kerültek a gazdák

Eső- és pénzhiány: nem kapták meg az előleget, nagy bajba kerültek a gazdák

De kik azok a hajléktalanok, és jó-e, ha a város lezárja az aluljárókat?

De kik azok a hajléktalanok, és jó-e, ha a város lezárja az aluljárókat?

Bezárnák a két éve 69 millió forintból felújított Merényi-kórház pszichiátriai osztályát

Bezárnák a két éve 69 millió forintból felújított Merényi-kórház pszichiátriai osztályát