szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A következő tipp gyakorlatilag használhatatlan, viszont nagyon érdekes.

A következő tipp gyakorlatilag használhatatlan, viszont nagyon érdekes. Nyissuk meg XP-ben a jegyzettömböt (notepad). Majd gépeljük be: Bush hid the facts
Pont nem kell a végére, és entert se nyomjunk.

Bush elrejtette a tényeket.

Most mentsük el a notepad-ból a szövegfájlt, bármilyen néven. Zárjuk be a jegyzettömböt, majd nyissuk meg az elmentett fájlt. 
És próbáljuk meg elolvasni... :-)

Mielőtt bárki komolyan venné az összeesküvés elméleteket ezzel kapcsolatban, leleplezzük gyorsan a titkot: a jelenségnek semmi köze Bush elnökhöz, egész egyszerűen a notepad egy elég nagy hibájáról van szó. Bármit is írunk be,ugyanígy el fog tűnni, ha ebben a formában tesszük: egy négybetűs szó, két vagy több három betűs szó, majd egy öt betűs szó, és a kezdő-karakter kivételével mindegyik kisbetű (lower case) - nos akkoe bizony bármit írtunk be, az el fog tűnni (az összeesküvés elmélet tehát megdőlt).
Beírhatjuk tehát  hogy John has the parts vagy this app can break (ez utóbbi milyen igaz!) - mindenesetre érdekes, hogy a több foltozáson átesett XP-ben még mindig nem sikerült javítani ezt az apró hibát. Lehet, hogy Redmond-ban még senki nem írta be, hogy "Bush hid the facts...".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!