szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A GTS Central Europe a régió egyik vezető alternatív távközlési...

A GTS Central Europe a régió egyik vezető alternatív távközlési szolgáltatója, amely leányvállalatokat működtet Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, de emellett szolgáltatásai elérhetők többek között Lettországban, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Bulgáriában és Ukrajnában is. Az elsősorban üzleti szolgáltatásokra összpontosító GTS Central Europe konszolidált bevétele az idén várhatóan 393 millió euró lesz, az EBITDA pedig eléri a 69 millió eurót.

A konzorcium vezetői, a Columbia Capital és az M/C Venture Partners az informatikai és telekommunikációs szektorban érdekelt amerikai befektetői csoportok, míg az Innova Capital az egyik vezető magántőke befektető csoport Közép-Európában. A konzorcium további tagjai a Bessemer Venture Partners valamint más kiemelt pénzügyi befektetők.
 
A konzorcium pénzügyi tanácsadója az ABN AMRO Corporate Finance Ltd. volt, a GML Limited oldaláról pedig a KBC Securities segítette az ügylet lebonyolítását. A konzorcium jogi tanácsadója a Squire Sanders & Dempsey LLP volt, az eladóé pedig a Clifford Chance.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen nemzetközi profilú, neves befektetői csoporttal dolgozhatunk együtt a jövőben. Reméljük, hogy az új tulajdonosaink telekommunikációs tapasztalata révén tovább erősíthetjük majd cégünk vezető pozícióját Közép-Kelet Európa távközlési piacán” – nyilatkozta Polgár Tamás, a GTS Central Europe vezérigazgatója.

Krzysztof Krawczyk, az Innova Capital képviselője elmondta: „A  GTS Central Europe kiváló befektetési lehetőséget kínált számunkra a régióban egyedülálló, nagy kiterjedésű optikai hálózatának és ígéretes fejlődési lehetőségeinek köszönhetően. Az akvizíció a konzorcium vezetői számára komoly beruházást jelent, és a jövőben készen állunk a cégcsoport további fejlesztésére.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Illegális szexpartin vett részt egy EP-képviselő

Illegális szexpartin vett részt egy EP-képviselő

A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban