szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy egy megbeszélésen vagy baráti...

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy egy megbeszélésen vagy baráti társaságban jó lett volna, ha kéznél van egy fénymásoló vagy szkenner. A scanR szolgáltatás azonban minden fényképezőgéppel felszerelt telefonból „multifunkciós” készüléket varázsol.
Ha regisztráltuk magunkat a weboldalon, akkor egy rögzített e-mail címről küldött levélben vagy a telefonunkba letöltött alkalmazással tudjuk elküldeni a lefényképezett dokumentumot a rendszernek.  Mire számítógép közelébe érünk, már ott is lehet postafiókunkban az átalakított, felismert dokumentum.

scanR - szkenner mobiltelefonból

A scanR három dokumentumtípust különböztet meg, így rajzokról (Whiteboards), szövegekről (Documents) vagy névjegykártyáról (Business Cards) készült fotókat tud feldolgozni. A lefényképezett és elküldött dokumentumokat a feladó elektronikus levélcíme alapján rendeli az egyes felhasználókhoz a szolgáltatás. A beérkezett és feldolgozott fotók azonnal megjelennek a scanR oldalán a My Scans lapon.
A feldolgozásról elektronikus levélben kapunk értesítést, ami azt is jelzi, ha a beküldött kép felbontása nem volt elég nagy. Ez leginkább akkor fordulhat elő, ha például teljes A4 méretű dokumentum képét küldjük 2 megapixelnél kisebb felbontású fotón. Rajzok vagy névjegyek esetén természetesen ennél kisebb felbontást is tud kezelni a rendszer.

Szöveges dokumentumon karakterfelismerést is végez

A scanR-ben tárolt dokumentumainkat több különböző formában érhetjük el. Ha csak fénymásolóként akarjuk használni a szolgáltatást, akkor a letölthetjük és kinyomtathatjuk a JPG vagy PDF változatot.  Nagy előnye a szolgáltatásnak, hogy a fényképek világosságát, kontrasztját automatikusan optimalizálja, és ha kell, még el is forgatja azokat.

A lefényképezett névjegykártya adatai közvetlenül a címlistánkba kerülhetnek

Szöveges dokumentumokat ábrázoló fotóknál kérhetjük a TXT változatot, ami egy karakterfelismerés utáni, szerkeszthető változatot jelent. Sajnos a magyar ékezetes karaktereket nem tudja felismerni a scanR, helyettük a megfelelő ékezet nélküli betű jelenik meg a szövegben.  Névjegykártya esetén vCard formátumot is kaphatunk.
A szolgáltatást fényképezőgéppel készített fotókkal is lehet használni, persze ilyenkor is a regisztrált e-mail címünkről kell küldeni a képet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vera Jourová: „Sosem bántottam a magyar embereket”

Vera Jourová: „Sosem bántottam a magyar embereket”

Spiegel: Sikeres Orbán politikája a demokrácia leépítésére

Spiegel: Sikeres Orbán politikája a demokrácia leépítésére

Adószakértő: Varga olyan adót akar elengedni, ami addig nem létezett, amíg ő nem beszélt róla

Adószakértő: Varga olyan adót akar elengedni, ami addig nem létezett, amíg ő nem beszélt róla