szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A legtöbb mai mobiltelefon már rendelkezik Bluetooth vagy infra csatlakozással, így elvileg...

A legtöbb mai mobiltelefon már rendelkezik Bluetooth vagy infra csatlakozással, így elvileg nem okozhat gondot számítógépről áttölteni egy tetszőleges zeneszámot, amelyet azután csengőhangnak választunk, vagy egy fotót, ami a háttérképünk lesz. Sokszor azonban nem egyszerű a számítógép és a mobil összekapcsolása, ráadásul a legtöbbször a zenék, fényképek mérete, formátuma nem igazodik a telefonhoz.

A tökéletes megoldás a Beam It Up Scotty elnevezésű weboldal. Innen tetszőleges, a számítógépünkön megtalálható hang-, kép- vagy videofájlt elküldhetünk a telefonunkra. Mindezt három egyszerű lépésen keresztül: a fájl kiválasztása és feltöltése, a tömörítés beállítása, és annak a mobiltelefonszámnak megadása, ahová küldeni akarjuk az állományt.

Folyamatosan látjuk a feltöltés állapotát

Az ingyenes szolgáltatás a leggyakrabban használt kép-, hang- és videoformátumokat tudja kezelni. Feltöltés közben folyamatosan láthatjuk, mennyi ideig tart még a művelet. Amikor készen van a feltöltés, beállíthatjuk, hogy milyen  fájlt szeretnénk majd letölteni a telefonunkra. Videó esetén lehet Low és High Quality 3GP vagy iPhone-ra optimalizált, illetve tömörítés nélküli változatot kérni. Zenei fájlok esetében két MP3 minőség közül lehet választani.

Több tömörítési forma közül választhatunk

Egy kis ablakban azonnal láthatjuk, hogy ezekkel a beállításokkal mekkora lesz a mobilra letölthető állomány mérete és ez körülbelül mennyi idő alatt érkezik meg majd a telefonunkra GPRS, EDGE és UMTS hálózaton. Például egy 15 Mbájtos QuickTime videót 145 Kbájtra konvertál a rendszer, amit 8 másodperc alatt lehet letölteni.
Ezután már csak a mobilunk számát kell megadni, természetesen nemzetközi formátumban, országkóddal. Ahogy elkészül az átalakítás, ami néhány másodperc, egy SMS üzenet érkezik a telefonunkra, ami tartalmazza azt a linket, ahonnan a mobilunk böngészője le tudja tölteni az átalakított állományt.

Pár másodperc múlva megékezik a letöltési linket tartalmazó SMS

A legtöbb telefon a letöltött  képet, hangot vagy videót azonnal megnyitja, így miután megnéztük, beállíthatjuk háttérképnek vagy csengőhangnak.
A Beam-It-Up-Scotty segítségével könnyen és gyorsan tudunk kedvenc dalunkból csengőhangot, gyermekünk vagy kedvesünk fényképéből háttérképet készíteni, vagy a legújabb videoklipet mobilunkra varázsolni. A szolgáltatás ingyenes, de naponta legfeljebb 10 SMS-t fog küldeni a rendszer, tehát ennyi állományt tudunk átalakítani. Nekünk csak a mobil adatforgalomért kell fizetni, ami az általunk használt szolgáltatási csomagtól függ. Az azonban biztos, hogy egy csengőhang vagy háttérkép adatforgalmi díja csak töredéke annak, mintha azt egy fizetős oldalon vásároltuk volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

Az új Honda Legendben már legálisan tévézhet menet közben a sofőr

A református és az evangélikus templomokban nem lesznek istentiszteletek

A református és az evangélikus templomokban nem lesznek istentiszteletek