szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Vista Start Menu elsősorban azoknak az XP felhasználóknak a szívét dobogtathatja meg...

A Vista Start Menu elsősorban azoknak az XP felhasználóknak a szívét dobogtathatja meg, akik szeretnének a Vistáéhoz hasonló – de azért más – Start menüt használni korosodó, de még mindig remekül használható rendszerükben, de a Vista eredeti megoldásában csalódók is nyugodtan telepíthetik a legutóbbi Windowsra.

Elsőre zagyva, de ha megszoktuk, praktikus

Két változatban létezik, az ingyenes verzió lehetőségei valamivel kötöttebbek, a fizetős viszont teljesen testre szabható. A lényeg azonban mindkettőnél egyezik: az eredeti megoldásoknál gyorsabban használható programindítási felületet kíván nyújtani.
A Vista Start Menu nem nevezhető szépnek, viszont nagyon praktikusan használható.
Megnyitáskor azonnal látjuk az összes programcsoportot, van beépített keresője, amelynek segítségével pillanatok alatt elővarázsolhatjuk a szükséges alkalmazást, gyorsan elérjük belőle a felügyeleti eszközöket, videókat, zenéket, dokumentumokat, és egyetlen gombnyomással utasíthatjuk a gépet a készenléti állapotra, újraindulásra, kikapcsolásra, hibernálásra stb. Ezekre külön-külön ikonok szolgálnak az ablak felső részén.

A Pro változat több lehetőséget kínál

A Pro változatban emellett új csoportokat (füleket) is létrehozhatunk, és ezekben csoportosíthatjuk a dolgainkat, tetszőleges szempontok szerint, ami nagyban gyorsíthatja a munkát. Sőt, a programok eltávolítását is megoldhatjuk vele, közvetlenül a Start menüből, két kattintással.
Bár átméretezhető, a kényelmes használatához nem árt az 1024x768-as minimum felbontás. Ekkor már valóban képes beváltani az ígéretét, miszerint gyorsabb vele a programok elérése, mint a Windows saját Start menüjével.
A program magyarul is tud, igaz, elég sok hiba csúszott a fordításba, de ezeket remélhetőleg idővel hozzáigazítják helyesírási szabályainkhoz.

Az ingyenes változat letölthető innen: http://www.vistastartmenu.com/index.html
Flash bemutató: http://www.vistastartmenu.com/flashplayer.html

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Vista extra XP-re

Két olyan program is napvilágot látott már, amelyek megoldják, hogy...