szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Vistában a Sidebar, az OS X-ben a Dashboard, a Linuxon a gDesklets, vagy a lassan már...

A Vistában a Sidebar, az OS X-ben a Dashboard, a Linuxon a gDesklets, vagy a lassan már elkészülő új, KDE 4 felület saját megoldása várja a felhasználókat. És persze ne feledkezzünk meg a Yahoo! Widgets-ről vagy a Samurize-ról. Arról már nem is szólva, hogy vannak még online megoldások is, mint az iGoogle vagy a Netvibes. Nincs még vége, de talán ezek a legnépszerűbbek.

Több ezer apró alkalmazás vár ránk

Widgetek készülnek is rájuk szép számmal, ám sajnos a kompatibilitás nem az erősségük, így azután ha találunk egy jó kis „kütyüt” OS X-re, azt Vistán nem feltétlenül fogjuk használni.
Nem így, ha a yourminis.com-ra látogatunk, ahol a letölthető widgeteket szinte minden népszerű formátumba elmenthetjük. Legyen szó OS X Widgetről, Vista Sidebar vagy iGoogle Gadgetről, esetleg MySpace, Netvibes stb. mütyürökről, itt mindegyik változatban megkapjuk őket.
Az oldalon kategóriákra bontva találjuk meg a több ezer apró alkalmazást, és persze kereshetünk is a kínálatban, szinte nincsen olyan téma, amihez ne találnánk megfelelőt. Ha megvan, amit kerestünk, néhány kattintás és a kívánt formátumban menthetjük, vagy például a Netvibes és az iGoogle esetében egyetlen kattintással rögtön használatba is vehetjük.

A widget hátsó oldalán választhatjuk ki, milyen formátumban szeretnénk menteni.

Ha regisztrálunk, saját widgeteket is közzétehetünk, és persze fejleszthetünk a yourminis,com-ra is, ehhez segédleteket is találunk az oldalon.
Ezentúl tehát egyetlen mozdulattal használhatjuk kedvenc apróságainkat a különböző rendszereken, és persze az sem jelent így gondot, ha saját widgetünket szeretnénk többféle formátumban közzétenni, lehetőleg anélkül, hogy mindenhova külön-külön kelljen megírni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

iPod Touch tippcsokor

Az iPod Touch sikere persze nem véletlen, ha valaki egyszer kipróbálja, menthetetlenül...

techline.hu Tech

Két hét a Leoparddal

Miután a telepítési procedúra gond nélkül lezajlott és úgy tűnt...