szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Pingdom blog szerkesztői kiváncsiak voltak, merre is vannak a Google szerverei.

A Pingdom blog szerkesztői kiváncsiak voltak, merre is vannak a Google szerverei. A cég nagyon titokzatos adatközpontjainak elhelyezését illetően, saját termékükön, a Google Maps-on azonban ők sem tudnak kifogni - lássuk, hol is vannak a Google gépei!

Google adatközpontok - eddig 36 darab, de nemsokára több lesz...

A Pingdom összeállításából kiderül, hogy a Google tizenkilenc adatközpontot használ az USA-ban, tizenkettőt Európában, egyet-egyet Oroszországban és Dél Afrikában, végül hármat (csak hármat?) Ázsiában. Nem akármilyen központokról van szó: a Google 2007-ben 2.4 milliárd dollárt költött ezeknek a központoknak a fejlesztésére és fenntartására. Minden új állomás létrehozása nagyjából 600 millió dollárba kerül, a Google idén további négyet tervez üzembe helyezni. 

A Pingdom összeállítása és a központok részletes helye itt tekinthető meg.

[Pingdom/Cnet]


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Így készült a Google logó

Az oly sokat mondó, ám egyszerű Google logó tervezője nem más, mint a brazíliai születésű Ruth Kedar. Bizony, a Google logót egy hölgy tervezte, ezzel is bizonyítva a gyakran emlegetett állítást, miszerint a gyengébb nem sokkal jobb ízléssel és szépérzékkel rendelkezik a férfiakénál.

Dél-koreai vakcinafejlesztőket támadtak meg észak-koreai hackerek

Dél-koreai vakcinafejlesztőket támadtak meg észak-koreai hackerek

Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf

Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét