szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A magyar változat a http://hu.reddit.com cím alatt található.

A magyar változat a http://hu.reddit.com cím alatt található.A társadalmi híreket tartalmazó weboldal az olvasókra – nem szerkesztőkre – hagyja, hogy meghatározzák, megszerkesszék a nyitó oldal tartalmát. A felhasználók érdekes linkeket küldhetnek be, és a közösség a számára tetszetős oldalakat “fel-”, a kevésbé megnyerőeket “leszavazza”. A modell ez idáig sikeresnek bizonyult, hiszen havonta több mint 4,5 millió ember látogatja a reddit.com-ot. 

A nemzetközivé tételére tett törekvések 2008 elején kezdődtek, és mára 20 különböző nyelven, valamint az angol és spanyol nyelv 7 dialektusán érhető el az oldal.

Mától magyarul is... legalábbis a felület.

A fordítási törekvések óriási támogatást kaptak a nemzetközi reddit közösségtől, hisz az önkéntesek nemcsak azt ajánlották fel, hogy fordítanak, hanem hogy támogatják az oldalt a saját anyanyelvi közösségeik híreinek összefogása és szerkesztése érdekében.

A fordítási projektet vezető reddit rangidős fejlesztője, Dr. Chris Slowe bejelentette: “Rendkívül nagy öröm számunkra, hogy egy olyan új közösségi oldalt indíthatunk el, amelynek elsődleges tartalmi nyelve nem az angol. Reméljük, hogy nemcsak Magyarországot visszük a reddit-hez, hanem demokratikus híreket is Magyarországnak.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Új NOD32 magyarul is

Magyar nyelven is megjelent az ESET Smart Security, amely a vírusok és kémprogramok mellett a...

Március végén tetőzhet leghamarabb a járvány harmadik hulláma

Március végén tetőzhet leghamarabb a járvány harmadik hulláma

Egyre több csaló vakcinagyár bukik le

Egyre több csaló vakcinagyár bukik le

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban

Kötelező lesz az FFP2-es maszk használata a XII. kerületi polgármesteri hivatalban