szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Jalbum egy Java alapú kis alkalmazás, amelynek a segítségével bárki -...

A Jalbum egy Java alapú kis alkalmazás, amelynek a segítségével bárki - programozói tudás nélkül - elkészítheti saját webes fotóalbumát, ráadásul nem is szedett-vedett, hanem kifejezetten látványos végeredménnyel.
A program használata szinte gyerekjáték: kiválasztjuk a felhasználni kívánt képeket (akár a fogd és dobd módszerrel), választunk egy „bőrt” (Skin), és azután csak rákattintunk a Make Album gombra, webes albumunk pedig máris elkészül az alapértelmezett könyvtárba.

Könnyen használható, magyar nyelvű felülettel

Persze ennél azért többre is képes a Jalbum. Tartalmaz például beépített képszerkesztőt, amelynek a segítségével „rendbe szedhetjük” képeinket a publikálás előtt, és persze készülő weblapunk jellemzőit is testre szabhatjuk, mégpedig a Settings gombra kattintva. A képekhez természetesen megjegyzéseket is fűzhetünk.
A különböző bőrökön belül további stílusokat is választhatunk, így már az alapkészlettel is elég nagy a variációs lehetőség, de a http://jalbum.net/skins oldalról további bőröket is letölthetünk a programhoz (a TiltViewer bőrt például tudjuk javasolni, látványos, animált 3D albumot kreálhatunk vele).
A program az albumok feltöltéséről is gondoskodik. Ha van saját tárhelyünk, oda is elküldhetjük a kész albumot a beépített FTP feltöltővel, de ha nincs, közzétehetjük képeinket a http://myjalbum.net oldalon is, ahová természetesen szintén közvetlenül a programból tölthetjük fel az albumokat (itt ingyenes regisztráció szükséges, a 30 MB-os tárhelyhez, vagy előfizethetünk akár 1 GB-osra is). Az ingyenes tárhelyet a felhasznalo.myjalbum.net címen érjük el a regisztráció után. Akár több albumot is közzétehetünk itt (a 30 MB-os ingyenes méreten belül persze).

Akár látványos, 3D-s fotóalbumot is készíthetünk

A Jalbum, amellett, hogy ingyenes és könnyen használható, még magyarul is tud, így szinte tökéletes választás, ha programozói és grafikusi tudás nélkül szeretnénk látványos online albumot készíteni.
Az ingyenes program innen tölthető le, Windowsra, Linuxra és OS X-re egyaránt.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez az óra folyamatosan méri, hogy van-e láza

Ez az óra folyamatosan méri, hogy van-e láza

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

Frank Zappa világa, avagy üdv a felfoghatatlan zenék birodalmában

Frank Zappa világa, avagy üdv a felfoghatatlan zenék birodalmában