szerző:
techline.hu

Sakai úr belgiumi sajtótájékoztatón az újságírók...

Sakai úr belgiumi sajtótájékoztatón az újságírók elé tárta a cég következő generációra vonatkozó környezetvédelmi programját, emellett arról is beszélt, hogyan kívánja kezelni ezeket a problémákat az Epson az elkövetkező tíz évben. Mindenekelőtt négy alapvető célt határoztak meg, s ennek megfelelően négy tevékenységre fognak koncentrálni:
1. Az alkatrészek gyártása során kibocsátott széndioxid mennyiségének csökkentése energia- és erőforrás-kímélő tervek révén. A termékek egész élettartamát tekintve a széndioxid-kibocsátás legnagyobb részéért az alkatrészek felelnek. Így az alkatrészekből származó környezeti hatások mérséklésére az Epson alaposan átdolgozza a terméktervezés folyamatát, így próbálva csökkenteni az alkatrészek méretét, súlyát és mennyiségét. Ugyanakkor a beszállítók támogatását is megnyerve átrendezi a termelést, valamint alaposan átvizsgálja a disztribúció és a logisztika folyamatát. 
2. Olyan üzleti modell kifejlesztése, amelyben a végfelhasználói termékek élettartama hosszabb lesz, majd annak végeztével visszakerülnek az Epsonhoz
Emellett az Epson arra is törekszik majd, hogy olyan üzleti modellt építsen ki, amely lehetővé teszi az erőforrások hatékony felhasználását. A megvizsgált területek közé fog tartozni a termékek újrafelhasználása, lízingelése és bérbeadása. 

A tervekben az is szerepel, hogy a készülékek, életciklusuk befejeztével, ne a szemétben végezzék


3. Szakértői csoport mozgósítása a tisztaszobák energia-felhasználásának felére való csökkentése érdekében. A tisztaszobák a közvetlen széndioxid-kibocsátás legnagyobb forrásai az Epsonnál, s összesen mintegy 300 000 tonna gáz légkörbe juttatásáért felelősek. A gyártás, a létesítmény-karbantartás és egyéb területek szakértőiből olyan csoportot állít össze a cég, amely a tisztaszobák energiaigényének csökkentését célzó fejlesztéseket végez, garantálva, hogy az energiát csak a feltétlen szükséges mennyiségben használják fel. A tisztaszobák összevonása révén a vállalat tovább csökkenti az energiafogyasztást. 
4. Az alkalmazottak részvétele az erdőtelepítő és más környezetvédelmi programokban. Az Epson azokon a területeken, ahol jelen van, az önkormányzatok és nem-kormányzati szervezetek támogatásával erdőtelepítési programokat fog indítani, amelyekben a vállalat alkalmazottai önkéntesként részt vehetnek. Ezen kívül összegyűjti az alkalmazottak ötleteit, és segítséget nyújt a környezetvédelmi megőrző jellegű programokhoz.  


A tízéves terv az egész vállalatot meg fogja mozgatni. Az Epson rugalmasan áll hozzá a tervezett tevékenységekhez, szükség szerint változtat rajtuk, amennyiben a környezetvédelmi témájú kutatások ezt javasolják. A kezdeményezések így folyamatosan fejlődnek annak érdekében, hogy a vállalat minél pozitívabb hatást fejthessen ki a környezetre. 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Emberek haltak meg a szélviharban az Egyesült Államokban

Emberek haltak meg a szélviharban az Egyesült Államokban

Két hét múlva érkezik Budapestre Matteo Salvini

Két hét múlva érkezik Budapestre Matteo Salvini

Az amerikaiak szerint a kínai titkosszolgálatok pénzelik a Huawei-t

Az amerikaiak szerint a kínai titkosszolgálatok pénzelik a Huawei-t

Ön vitte el a négymilliárdos lottónyereményt? Pár tipp, mire költheti

Ön vitte el a négymilliárdos lottónyereményt? Pár tipp, mire költheti

Új illatú, alig használt ez az eladó szentesi 1500-as Lada

Új illatú, alig használt ez az eladó szentesi 1500-as Lada

Marad a szép idő, bár az éjszaka felhős lehet

Marad a szép idő, bár az éjszaka felhős lehet