szerző:
techline.hu

Számtalan előnye van a digitális fényképezésnek, az olcsó...

Számtalan előnye van a digitális fényképezésnek, az olcsó nyersanyagtól kezdve a felvétel azonnali ellenőrzéséig, ismétléséig. Az internet révén pedig gyorsan meg tudjuk mutatni fotóinkat rokonoknak, ismerősöknek. A digitális fotók megosztására, tárolására sokféle webes szolgáltatás létezik. Aki ilyet használ, annak egy regisztráció után nincs más dolga, mint feltölteni a képeket, és elküldeni ismerőseinek a webcímet.
Mindez azonban egyúttal újabb teendőket is jelent: a képek feltöltését, frissítését, az albumok szinkronizálását. Figyelnünk kell arra, hogy ne felejtsük el az új fotókat feltölteni, az elavultakat törölni, és erről értesíteni az online album közönségét. Ha pedig egy képet a feltöltés után módosítunk – körbevágjuk, színeit korrigáljuk, elforgatjuk –, akkor ismét fel kell tölteni azt.

Ha egyszer elvégeztük a beállításokat, képeink automatikusan kerülnek az internetre

A Sharpcast  szolgáltatásával elfelejthetjük a kézi feltöltést, mert a helyét átveszi az automatikus szinkronizálás. A rendszer lényege, hogy a számítógépünkön szerkesztett fényképalbumokat – állandó internetkapcsolat esetén – azonnal szinkronizálja a weben tárolt változattal, így mindig mindenki a friss képgalériát látja. A Sharpcast elérhető webböngészőből, így Windows, Macintosh és Linux operációs rendszer alatt egyaránt használható. Sőt a böngészőt tartalmazó mobil eszközökön, PDA-kon, telefonokon szintén ugyanazokat a képeket látjuk, amelyeket a számítógépen albumokba válogattunk.
Letölthető egy ingyenes program is a Sharpcast oldaláról, amely még kényelmesebbé teszi a képek elrendezését, albumokba rakását, csoportosítását, feliratozását.  Az ingyenes regisztráció során megadott elektronikus levélcímmel, jelszóval lehet elindítani a programot, és máris kezdhetjük válogatni első albumunk képeit.  

Kis nézőképek segítenek kiválasztani, milyen képeket importáljunk az albumba

Aki igazán látványos bizonyítékot szeretne látni az automatikus szinkronizálásról, és van a közelben másik számítógépe, annak érdemes azon egy webböngészővel bejelentkezni a Sharpcast oldalára. Miközben az önálló programmal albumokat hozunk létre, s ezekbe újabb és újabb képeket töltünk az egyik komputeren, addig a másik gépen – a weboldalt időnként frissítve – pontosan ugyanazok az albumok, képek fognak megjelenni. Ez természetesen akkor is így lenne, ha a „tesztgép” nem a szomszéd asztalon, hanem egy másik földrészen működne.

Alapvető képszerkesztési műveleteket is végezhetünk

A varázslatnak azonban még nincs vége. A képeken, albumokon végzett változtatások szintén azonnal látszanak a webböngészőt használó PC-n. Annak sincs akadálya, hogy a másik számítógépen ugyancsak fusson egy önálló Sharpcast alkalmazás. Ekkor még arra sincs szükség, hogy megnyomjuk a frissítés gombot, e nélkül is azonnal láthatók a változások.

Többféle praktikus módot kínál a képek internetes megosztására a Sharpcast rendszere. Ha csupán megmutatni szeretnénk a nyaralás alatt vagy egy családi eseményen készült képeinket, rendezzük ezeket egy albumba, és kattintsunk a Share gombra. Ekkor ki kell választani, hogy melyik albumot szeretnénk megmutatni barátainknak, és meg kell adni az ő e-mail címüket. Erre a címre fognak majd kapni egy levelet, amelyik tartalmazza azt a webcímet, ahol a fotók találhatók. A megtekintéshez nem kell, hogy ők is Sharpcast-felhasználók legyenek. A képeket megnézhetik egyesével, kis és nagy méretben, de diavetítést is indíthatnak.
Ha olyan ismerőssel osztjuk meg képeinket, akinek a gépén fut a Sharpcast, annak a My Contact’s Albums nevű (megosztott albumokat tartalmazó) könyvtárában fognak megjelenni a képek.

Másokkal is megoszthatjuk a képeinket

Ezen kívül létre lehet hozni úgynevezett csoport albumokat (Group Albums) is. Ezekbe többen tölthetnek képeket, tehát könnyen ki lehet alakítani egy család vagy egy baráti társaság közös képtárát. Mindenki bővítheti azt, és természetesen mindenki azonnal látja a mások által belerakott fotókat – ezekhez pedig valamennyien megjegyzéseket tudnak fűzni.

Alapszolgáltatásait ingyenesen kínálja a Sharpcast. Csupán egy regisztrációra van szükség, hogy használhassuk a rendszert. Nincs megszabva, mennyi képet oszthatunk meg ily módon, és 30 napig  a fotókat eredeti méretben tárolja, majd 1600x1200 képpontosra méretezi át őket. A fizetős változatban havi 6 dollárért örökre megmaradnak eredeti felbontású képeink.  

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Hitelből épít iskolákat a magyar állam

Hitelből épít iskolákat a magyar állam

A tíz Oscarra jelölt 1917 mesterkurzusnak remek, háborús filmnek csak jó

A tíz Oscarra jelölt 1917 mesterkurzusnak remek, háborús filmnek csak jó

Az egyik vuhani magyar elmesélte, milyen a koronavírus-katasztrófában élni

Az egyik vuhani magyar elmesélte, milyen a koronavírus-katasztrófában élni

Véget ért az útzár az M3-on

Véget ért az útzár az M3-on

Csak nekünk tűnt hatalmasnak ez a Las Vegas-i Harley-kereskedés - fotógaléria

Csak nekünk tűnt hatalmasnak ez a Las Vegas-i Harley-kereskedés - fotógaléria

Eddig 600 milliárd forintba került a családvédelmi akcióterv

Eddig 600 milliárd forintba került a családvédelmi akcióterv