szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Márpedig egy olyan háttérképet, amelynek a segítségével...

Márpedig egy olyan háttérképet, amelynek a segítségével könnyedén rendet rakhatunk az asztalon, már nevezhetünk hasznosnak. A dolog lényege, hogy a háttérkép különféle részekre osztja a rendszer Asztalát, ráadásul –  rendszerfüggetlen megoldásról lévén szó –Windowson, Linuxon és OS X-en, vagy bármely más grafikus felülettel megáldott operációs rendszeren alkalmazhatjuk.

Kész megoldások
Az interneten akad néhány kész megoldás is erre, például a Flickr-ről letölthető Layered Desktop kép. Van belőle egy sötétebb változat is.

Rendezzük az Asztalt a háttérképnek megfelelően

Ezen a képen egyértelműen látszik, ahogy az Asztalt több részre oszthatjuk. Az alkalmazások ikonjait tehetjük mondjuk a szürke részre, a fontos dokumentumokat a papírlapra, a napi jegyzeteket a kis sárga cetlire, az „asztal felületre” pedig a napi aktuális állományokat helyezhetjük. Fantázia és kedv kérdése az egész.
De akadnak más megközelítések is. Ezen az oldalon például hat részre osztották a Windows Asztalát a háttérkép segítségével, különféle színkombinációkban.
De itt is hasonló megoldást találunk, kicsit más grafikával.

Csináld magad mozgalom
Ha nem találunk nekünk tetszőt közöttük, akár készíthetünk is. Nem kell hozzá más, csak valamilyen rétegeket kezelő szoftver: Photoshop, Photoshop Elements, Paint Shop Pro, vagy valamilyen minőségibb ingyenes alkalmazás. No meg némi képszerkesztési alapismeret
Mindenekelőtt készítsünk egy akkora képet, amekkora a képernyőnk felbontása (például 1024x768 pixel), és hozzunk létre külön rétegeken néhány téglalapot, négyzetet, különféle színekkel. Rendezzük a rétegeket kedvünk szerint (árnyékkal vagy ragyogással ki is emelhetünk párat a többi közül), majd mentsük el JPG formátumban (lehetőleg ne túlságosan tömörítve).

Tulajdonképpen csak a képzelet szab határt

Aki valami szebbre vágyik, az használhat háttérként valamilyen fotót, vagy internetről letöltött képet, és a fölé helyezze el a többi réteget, akár kicsit áttetsző formában is.
Az egyszerű téglalapok helyett alkalmazhatunk egyéni kereteket is, ezekre néhány tippet találnak korábbi cikkünkben.
Sőt, le is tölthetünk látványos grafikai elemeket és clipartokat az internetről, amelyeket azután felhasználhatunk a saját hátterünkhöz.

Végezetül mi is kedveskedünk néhány saját, Techline-os háttérképpel olvasóinknak, hogy elősegítsük a rendezettebb Asztalok terjedését. :)

Saját mintát is készítettünk

Mellékeljük a PSD fájlt is, hogy akinek kedve van, tovább variálhassa a képet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szupererős új divatterepjáró: videón a Lamborghini Urus Evo

Szupererős új divatterepjáró: videón a Lamborghini Urus Evo

Róth Elza: Heti nemzethalál – kultúrharc a Senki Szigetén

Róth Elza: Heti nemzethalál – kultúrharc a Senki Szigetén

Kiesett a harmadikról és meghalt egy férfi a Wesselényi utcában

Kiesett a harmadikról és meghalt egy férfi a Wesselényi utcában