szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Desktop Takeover segítségével megúszhatjuk, hogy kedvenc fotóinkat egy...

A Desktop Takeover segítségével megúszhatjuk, hogy kedvenc fotóinkat egy képszerkesztő program segítségével tudjuk csak elhelyezni a Desktopon.
A programmal az éppen aktuális háttérképet tudjuk lecserélni, vagy kicsit átalakítani úgy, hogy az Asztalon kedvenc fotóink jelenjenek meg, tetszőleges elrendezésben. Nem kell hozzá előtanulmányokat végezni, aki tudja használni az egeret és a fogd és vidd művelet mikéntjével is tisztában van, annak mindez gyerekjáték lesz.

Összeválogatjuk kedvenc képeinket

A program elindítása után az Add Photos gombra kattintva adhatjuk hozzá a fotókat háttérképünkhöz. A megjelenő nézőképen a plusz jelre kattintva tudjuk átméretezni azt, amúgy pedig a fogd és vidd művelet segítségével ott helyezhetjük el, ahol éppen jólesik.

Egy kis méretezés

Sőt, azt is megtehetjük, hogy úgynevezett Picture Channels keretet hozunk létre, amelyben automatikusan váltakoznak a képek, megadott időközönként (ehhez kiválaszthatunk fotókkal teli mappákat vagy akár egyenként képeket is). Nemcsak a gépről, hanem az internetről is betölthetünk albumokat vagy éppen webcam képeket automatikusan, ha ingyenesen regisztrálunk a készítők oldalán.
A Desktop Takeover kiváló választás azoknak, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének több képből (sőt, automatikusan változó képekből) álló háttérképet készíteni, grafikai szoftverek nélkül.

Kedvenc fotóink az Asztalon

Egyetlen hibája, hogy kissé rendszerigényes (ahhoz, hogy automatikusan is tudja cserélni a fotókat, sajnos megy a háttérben), de ha kellő mennyiségű memória van a gépben, akkor azért ez nem probléma.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!