szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

1. Töltsük be a képünket!Lássuk, mit tudunk kezdeni ezzel az utcarészlettel!

1. Töltsük be a képünket!
Lássuk, mit tudunk kezdeni ezzel az utcarészlettel! A választott kép lehetőleg kevés zajt tartalmazzon, és legyen nagy méretű, mivel később kicsinyíteni fogjuk.

Első lépésként duplázzuk meg a meglévő háttérréteget a Layer/Duplicate Layer parancs segítségével. Egyelőre a másolati, azaz a felső réteg maradjon kijelölve!

2. Igazi egyéniség!
Vagy inkább „egyediség". Még sosem fordultunk segítségért a Photoshop Custom filteréhez. Ideje, hogy megtegyük.

Kattintsunk a Filter/Other/Custom (Szűrő/Egyéb/Egyedi) menüpontra, majd a megjelenő ablakban állítsuk be a fent látottakat!

Ezután színtelenítsük az így kapott vonalakat, az Image/Adjustments/Desaturate (Kép/Korrekció/Színvisszavétel) paranccsal. A színekre nem lesz szükség ezen a rétegen, csak a vonalakra.

3. Lágy vonalak
A vonalaink meglehetősen ziláltak, tegyük tehát kissé lágyabbá őket. Ehhez tökéletes megoldást kínál a Filter/Stylize/Diffuse (Szűrő/Stilizált/Szórt) effekt, ahol jelöljük be az Anisotropic opciót.

4. Színek, nagyvonalakban
A képregény színei kevésbé gazdagok, mint egy valós képé, így térjünk vissza az alsó réteghez (Background), majd válasszuk a Filter/Artistic/Cutout ( Szűrő/Művészi/Papírkivágás). A szintek számának (No. of Levels) 4-et állítsunk be, ugyanennyi legyen az élek mosása (Edge Simplicity), az Edge Fidelity pedig 2.

5. Ketten együtt
Nincs más hátra, mint a két réteg egyesítése, az Overlay összhatásmóddal. Ha a végeredmény vastag, fekete vonalai túl vékonyak, gyengék, duplázzuk meg a Background copy réteget, és adjunk Multiply összhatásmódot az így kapott új rétegnek!

6. Comics
A kiváló eredmény érdekében kicsinyítsük le a képet, mondjuk 50%-kal. Így a lágy vonalak esetlegessége, és a részletek elnagyoltsága nem lesz annyira szembetűnő, ráadásul a zajosabb részek sem túl feltűnők.

Egy fekete fehér keret és néhány szövegbuborék teszi teljessé a képregény hatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!