szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Új jelenség ütötte fel a fejét a banki és a pénzügyi szektorban:...

Új jelenség ütötte fel a fejét a banki és a pénzügyi szektorban: hihetetlen gyorsasággal szaporodnak a szektor egészét érintő csalások. Minthogy az effajta pénzügyi visszaélések meglehetősen nagy pénzügyi veszteséget okoznak a pénzintézeteknek, ez utóbbiak örömmel üdvözölik a csalásokat felderítő megoldásokat. Ezek közé tartozik a SAS Fraud Management nevű szoftvere is, amely az eddigieknél gyorsabb és alaposabb csalásfelderítést tesz lehetővé, akár nemzetközi szinten is, mégpedig a kártyaműveletek – vásárlás, fizetés vagy pénzmozgást nem igénylő tranzakciók, például a cím-, telefonszám- és PIN-kód-változtatás – valós idejű elemzésének köszönhetően. A szoftvert a vállalat a HSBC pénzintézettel együttműködve fejlesztette ki, akik már a bevezetést követő első három hónap során oly egyértelműnek találták annak előnyeit, hogy a csalásfelderítő eszköz használatát immár a nemzetközi kártyaműveletekre is kiterjesztik.

A Frost & Sullivan Technológiai Fejlesztés Díját olyan vállalatnak (vagy személynek) ítélik oda, amelynek fejlesztése elismeréseket, változásokat és a versenyhelyzet javítását eredményezi az iparág számára. Az elismeréssel amúgy a vállalat kutatási és fejlesztési programjának minőségét és mélységét, valamint a víziót és kockázatvállalási képességet is díjazzák. A Frost & Sullivan, a csalásfelderítő megoldások piacának alapos elemzése után, megállapította, hogy a SAS csalás-felderítési eszközei átfogó pontozási és jelentéskészítő platformban egyesítik a fejlett analitikát, a magas szintű döntéshozatali megoldásokat és a kifinomult szabályokat. Mindezel lehetővé teszik a pénzintézeti tranzakciók pontos értékelését, beleértve az eladáshelyeken történő, valós idejű banki műveleteket is. 

Ez az integrált megoldás ötvözi az analitikát, a csalás-előrejelzést és -menedzsmentet, így egyértelmű segítséget képes adni a pénzintézeteknek a folyamatosan változó környezethez való alkalmazkodásban és a visszaélésekre történő azonnali reagálásban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

A világ első hackere

Hackerekről hallva, a legtöbb embernek a filmek jutnak az eszébe (például a Komputerkémek vagy mondjuk a Kardhal), a...