szerző:
techline.hu

Érdekes módon, játékok terén a helyzet némileg „prűdebb” &ndash...

Érdekes módon, játékok terén a helyzet némileg „prűdebb” – bár napjaink interaktív játékaiban minden további nélkül ölik halomra egymást a szereplők vagy szeletelnek fel párezer ellenfelet kardokkal, valahogy mégsem esnek szerelembe egymással, hogy a dolog testi oldaláról már ne is beszéljünk. Természetesen van egy külön műfaj, ami kifejezetten az erotikára koncentrál – ezek az ún. „szexjátékok” (részletes írásunk itt), ezek azonban nem számítanak a szó hagyományos értelmében „játéknak”, inkább csak szimulációk. A hagyományos akció/kaland és egyéb játékokban tehát minden van: cselszövés, ármánykodás, hazugság, gyilkolászás ezerrel, csak éppen romantika és szex nincsen, néhány üdítő és igényes kivételtől eltekintve. Lássuk, melyek ezek az ízléses és egyedi megoldások, hogyan oldják meg az interaktív szerelmet a mai játékokban! FIGYELEM! Ez a cikk 18 éven felüli olvasóinknak szól!

Ötödik helyezett: The Witcher 
A borongós, „darkos” hangulatú fantasy kalandjáték jelentős sikereket könyvelt el sajátos világával, remek történetével. A játékban egy Geralt nevű, fehér hajú és igen misztikus megjelenésű szörnyvadászt alakítunk. Ez a fantáziavilág Andrzej Sapkowski, Lengyel fantasy író könyveire épül,  a játék tulajdonképpen az ő regénysorozata alapján készült. Játékbeli főhősünk, a szörnyek móresre tanítása mellett előszeretettel csábítja el a történet során útjába akadó hölgyeket – csak a játékostól függ, él-e ezzel a lehetőséggel (illetve, hogy próbálkozik-e a hölgyeknél, ha lehetőség adódik).

A Witchert tehát játszhatjuk úgy is, hogy soha egyetlen ujjal sem érünk egyik női szereplőhöz sem, de ha elég elszántak vagyunk, akkor szinte majdnem mindegyik elénk kerülő hölgyemény szívét meghódíthatjuk. A Witcher a szex jeleneteket ízlésesen és egyedien oldja meg: tulajdonképpen semmit sem látunk, ellenben erotikus kártyákat kapunk minden meghódított hölgyért cserébe. A kártya jó ötlet, de sajnos csak egy ötödik helyre volt elég…

Negyedik helyezett: Max Payne és Mona 
A Max Payne igazi stílust teremtett a videojáték-piacon: ez volt az első akciójáték, amelynél sikerült implementálni a Mátrix filmekből ismert úgynevezett bullet-time effektust (amikor lelassul az idő, és látjuk a kilőtt töltényeket) a játékmenetbe. A Max Payne sikere persze nem csupán ennek köszönhető: a történet és a hangulat remek volt, a zene pedig csodálatos (meghallgatható itt, megéri… a játéktörténelem zenéinek klasszikus darabja). Mellesleg nemsokára láthatjuk a játékból készült filmet is a mozikban. 

A játék második részében az akció mellett szerepet kapott a szex is – egészen pontosan kapott volna, ha a két főhőst, Maxot és Monát nem zavarják meg a csúnya, gonosz ellenfelek, akiket illik halomra lőni. A jelenet tehát véget ér, így a szex szegény Max számára csak egy uhmm… előjáték-féleségben merült ki, a megoldás azonban ízléses: a Payne sorozatra jellemző „képregény” stílusú átvezető moziban láthatjuk a romantikus jelenetet. A képen az eredeti szereplők és a belőlük készült képregénykockák (ezek vannak a játékban) pár darabja látható. Mivel Maxot megzavarták ügyködése közben (szegény…), ezért ez most csak egy negyedik helyre lesz elég.

Harmadik helyezett: Fahrenheit 
A Fahrenheit (tengerentúlon „Indigo Prophecy” néven forgalmazzák, és ki van belőle vágva az a jelenet, amiről most szó lesz) egy interaktív kaland-akciójáték, remek történettel és sok-sok újítással. A történet főhőse Lucas, a játék egyik kulcsjelentében elárulja érzelmeit a csinos nyomozónak, Carlának, és a dolog megesik – legalábbis ha Európában vesszük meg a játékot, az amerikai verzióban nem történik ilyesmi, hiszen, mint tudjuk, Amerikában a vásznon (és a képernyőn) egy női mellet levágni lehet, de megcsókolni nem. A szóban forgó jelenet amúgy elég ízléses, és semmivel sem „keményebb”, mint bármelyik hollywoodi film hasonló jelenete – a videó itt látható, mindenki döntse el maga, mennyire illik ilyesmi egy játékba, illetve mennyire nem.

Maga a játék mellesleg igazi klasszikus, aki szereti az izgalmas kalandokat, a remek zenét és az innovatív megoldásokat, mindenképpen szerezzen be egy példányt és játssza végig – életre szóló élmény lesz.

Második helyezet: Mass Effect

A Bioware kultuszjátéka körül anno nagy botrány kerekedett, pár játékbeli jelenet miatt (sokáig a Fox news is komolyan foglalkozott vele, mondván „megmérgezik fiataljaink ártatlan lelkét a leszbikus szex ábrázolásával” – holott ez ebben a formában nem is teljesen igaz). 

A Mass Effectben a főhős (a játékos) ugyanis alakíthat nőt avagy férfit (teljesen testre szabható karakterekkel játszhatunk, mind a megjelenést, mind a jellemvonásokat illetően).  Karakterének megalkotása után a játékos romantikus érdeklődést ébreszthet és táplálhat egyik-másik játékszereplő irányában… Mivel a Mass Effect (és a fejlesztő Bioware) hangsúlyozottan az egyenjogúság híve (előszeretettel hangoztatják, hogy játékaikban a nők semmivel sem gyengébbek/butábbak, mint a férfiak), a játékos keze nincsen megkötve…

Ráadásul a játékban idegenek is vannak (lévén ez egy science fiction), szóval a Fox news riportereinél ez még jobban kiverte a biztosítékot: nem elég, hogy leszbikus jelenetről van szó, de az egyik szereplő ráadásul egy kék bőrű idegen! 

Első helyezett: Jade Empire 
Ismét egy Bioware játék, amely hatalmas sikert aratott, köszönhetően az egyedi, keleties fantasy világnak, a remek varázslós kungfu harcoknak és persze az emlékezetes szereplőknek, no meg a remek történetnek. A Bioware szokása szerint most is az egyenjogúság elkötelezett híve: a Jade birodalom szereplői (beleértve a szokás szerint női vagy férfi karaktert alakító játékost is) abba szeretnek bele, akibe akarnak: van itt meleg szerelem, leszbikus szerelem, sőt, ha ügyesen játszunk, akkor némi kungfuzás között összehozhatunk egy szerelmi háromszöget is, amely egy igazi „hármas” örömszerző partiban teljesedik ki a játék vége felé. Bár a jelenetek ábrázolása elmarad a Mass Effect vagy a Fahrenheit némileg erotikusabb animációitól (a Jade Empire-ben többnyire csak csókokat láthatunk), mégis a Jade birodalom szereplői  kapják az első helyet: ez ugyanis az egyetlen játék a világon, ahol egyszerre három szereplő is szerelmeskedhet, ráadásul a nemek aránya is tetszés szerint variálható. Igaz, nem látunk a dologból sokat – de hát mi végre a fantázia? 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
techline.hu Tech

Online feromonok

Aki magányos, gõzerõvel dolgozik... Mégpedig azon, hogy ez megváltozzon.

Csinált egy új funkciót az Adobe a videószerkesztőjéhez, sokkal gyorsabb lesz vele a munka

Csinált egy új funkciót az Adobe a videószerkesztőjéhez, sokkal gyorsabb lesz vele a munka

Díjnyertes háborús dokumentumfilm jön a hvg360-ra

Díjnyertes háborús dokumentumfilm jön a hvg360-ra

Erő Zoltán Budapest új főépítésze

Erő Zoltán Budapest új főépítésze

Maga a Google is a fékbe taposna, jó lenne most már szabályozni a mesterséges intelligenciát

Maga a Google is a fékbe taposna, jó lenne most már szabályozni a mesterséges intelligenciát

Biobankot nyitnak Szegeden

Biobankot nyitnak Szegeden

Hamarosan nem kell a fővárosba menni, ha az IKEA-ból akar vásárolni

Hamarosan nem kell a fővárosba menni, ha az IKEA-ból akar vásárolni