szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Hexagora Performance Monitor aprócska, de adott esetben hasznos kis program.

A Hexagora Performance Monitor aprócska, de adott esetben hasznos kis program. Négy fontos jellemzőt mér, nevezetesen a CPU és a merevlemez leterheltségét, a szabad memória mennyiségének alakulását és a hálózati adatforgalmat. Természetesen ha minket ezek közül csak egy érdekel, a többit kikapcsolhatjuk, de alapértelmezésben négy apró, színes kijelzőt jelenít meg a program a képernyőn. Oda tesszük őket - együtt vagy külön - ahová jólesik. Változtathatjuk a színüket, a stílusukat, áttetszőségüket, kérhetünk feliratot, ha nem akarjuk megjegyezni, hogy melyik szín pontosan mit is jelképez. Ha föléjük visszük az egérkurzort, pontosabb adatokat is kérhetünk az adott területről.

Ha arra van szükségünk, a taszkbáron is megjeleníthető egy-egy ikonként minden információ. Hasonló programból persze rengeteg van szerte az interneten, a Heaxagora PM egyik előnye viszont, hogy akár telepítés nélkül is használható (van telepíthető és kicsomagolás után rögtön futtatható változat is). Változtatható a prioritás is, így zökkenőmentesen dolgozhatunk mellette, ha hosszabb tesztet szeretnénk végezni.

Ezenkívül ízléses és viszonylag keveset “eszik” (ha a 8-10 MB-os memóriafoglalást kevésnek nevezhetjük, de manapság úgy tűnik, már annak számít).


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhelynél

4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhelynél

UEFA-elnök: Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók

UEFA-elnök: Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók

Gombából készít cipőt az Adidas

Gombából készít cipőt az Adidas