szerző:
techline.hu

Áldozataink megviccelésére százával találhatunk mókás...

Áldozataink megviccelésére százával találhatunk mókás és megtévesztő szoftvereket a neten – ezek némelyike kicsit túlzás, a legtöbb azonban határozottan jópofa és mosolyra fakasztó. Lássuk, melyek közülük a Techline szerkesztőinek kedvencei – hiszen a számítástechnika és a humor, mint tudjuk, nem áll messze egymástól, főleg annak fényében, hogy a Windows előtt ülve (mókás, ámde létező hibaüzenetek ugyebár… ), csak nagy adag humorérzékkel tudjuk túlélni a munkanapot.

Figyelem: az itt ismertetett apró programok legtöbbjének bezárása (lelövése) csak a taszkmenedzser (CTRL+ALT+DEL) használatával lehetséges! Csak haladóknak! 
 
Az első és legegyszerűbb módszer a kolléga őrületbe kergetésére, az áldozat egerének megbolondítása. Ezt többféleképpen is megtehetjük: a leghatásosabb, ha összekeverjük a jobb- és bal egérgombokat, azaz megfordítjuk, őket. Csak letöltjük ezt a kis alkalmazást, elindítjuk az áldozat gépén, és máris próbálhatjuk visszafojtani a röhögést a szomszéd asztaltól figyelve az őrült kattintgatást. (bezárása taszkmenedzserben:nswapper.exe

A kolléga persze hamar rájön a turpisságra, így a következő hétfő alkalmával már komolyabb eszközre lesz szükség: ez utóbbi már nem csak a gombokat cseréli fel, hanem teljesen megbolondítja az egérkurzort, lehetetlenné téve a munkát. (bezárása taszkmenedzserben:ischitzo-mouse.exe

A szolidabb vicceket kedvelőknek pedig itt egy klasszikus, amellyel lehet ugyan dolgozni, csak éppen „másolatokat” hagy az egérkurzorról a monitoron, elég idegesítő módon. (bezárása taszkmenedzserben:copy-cursor.exe)

A legjobb persze, ha "viccből" leformázzuk a kolléga meghajtóját – persze csak viccből, adatvesztés tehát nem lesz.

Töröljük a mevervlemezt... persze nem igazából.

A dolog veszélytelen – leszámítva a vérnyomás emelkedését, a szoftver ugyanis nagyon élethűen tudja kitakarítani a merevlemezt – közben pedig nem is…   (bezárása taszkmenedzserben:drive-vacuum.exe)

Az örök klasszikus persze a bezárhatatlan hibaüzenet, amelynek mi adjuk meg a szövegét (például: „ma megint sokat kávéztál munka helyett, a gépet zároltuk!”). Idegesítő kis ablakocskánk bezárása kizárólag a taszkemendzserből lehetséges.  (bezárása taszkmenedzserben:error-message-generator.exe)

Bezárhatatlan...

Ha nagyon gonoszak vagyunk, akkor felcsempészhetjük az áldozat gépére ezt a kis alkalmazást is   - de ezt inkább ne tegyük, ez ugyanis tényleg nagyon dühítő: egészen pontosan ezer darab hibaüzenet ablakot nyit meg, és ezeket egyesével kell bezárnunk. Szóval ez talán egy kicsit már túlmegy a határon… (bezárása taszkmenedzserben:1000-windows.exe)

 A kifinomultabb felhasználók persze már kifinomultabb poénokhoz folyamodnak. Az egyik legjobb módszer, ha felvesszük hangunkat egy wav fájlba (mondjuk beleordítunk a mikrofonba hogy „ébresztőőőőőő!”) majd ezt a fájlt, valamint ezt a kis alkalmazást felcsempésszük a gyanútlan áldozat gépére.

Időzített ordibálás a kolléga fülébe:-)

A szoftver segítségével megadhatjuk, hogy a szóban forgó wav fájl mikor, milyen időközönként szólaljon meg, jókora ugrása késztetve ezzel a székben ülő, mit sem sejtő kollégát. Nemcsak wav fájlokat, hanem alkalmazásokat is el tud indítani a szoftver, így például, megtehetjük, hogy minden tizenötödik percben elindul a számológép (meglehetősen idegesítő), vagy minden órában megnyitja a Techline.hu weboldalt (ez utóbbit mellesleg erősen javasoljuk minden kedves olvasónak, mármint a megnyitást:)

Férfi kollégáink megtréfálásra a legjobb, a „keressünk pornót a gépeden” nevű klasszikus. Természetesen pornót fog találni (még akkor is, ha nincsen a gépen pornó, bár ez férfi kolléga esetében szinte kizárt).

Pornó van a gépeden? Ejnye-bejnye:-)

Ez eddig még nem is gond, a szóban forgó malackodó állományok megtalálása után azonban a képernyő fekete-fehérben kezd villogni, egy óriási „porn found!” felirattal a monitor közepén, ami még az iroda legtávolabbi zugából is látszik – mondanunk sem kell, ezt is csak taszkmenedzserből lehet lelőni. Örökös Techline kedvenc! (bezárása taszkmenedzserben:search.exe)

Végül egy kis apróság a mókás feliratok (caption) kedvelőinek: ezen az oldalon mindenféle fotókra helyezhetünk feliratokat, ha nem akarunk Photoshopban szöszölni akkor jól jöhet: az elkészült műveket egy kattintással elküldhetjük bárkinek, a szórakozás garantált!

Kellemes viccelődést mindenkinek – ne feledjük, lehet, hogy ma mi tréfálunk meg valakit, de lehet, hogy holnap minket fog megtréfálni valaki. Fogjuk fel a dolgot, úgy ahogy kell: humorosan!

Az itt ismertetett programok mindegyikét a következő vírusirtókkal teszteltük:
AhnLab-V3/AntiVir 7.9.0.4/Avast 4.8.1248.0/AVG 8.0.0.161/BitDefender 7.2/eTrust-Vet 31.6.6150 /F-Prot 4.4.4.56/NOD32 3528/Sophos 4.34.0/Symantec 10/TrendMicro 8.700.0.1004/VBA32 3.12.8.7/VirusBuster
A vírustesztek eredményei megtekinthetőek itt.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kim Dzsong Un rakétákat lövöldözött a Japán-tengerbe

Kim Dzsong Un rakétákat lövöldözött a Japán-tengerbe

Hadd féljenek, haragudjanak, szomorkodjanak a gyerekek

Hadd féljenek, haragudjanak, szomorkodjanak a gyerekek

Gyerekotthonból tűnt el egy 13 éves lány

Gyerekotthonból tűnt el egy 13 éves lány

Nem úgy sikerült az orosz űrrobot első kalandja, ahogy tervezték

Nem úgy sikerült az orosz űrrobot első kalandja, ahogy tervezték

Három kerületben razziázott a rendőrség

Három kerületben razziázott a rendőrség

A Puskás Akadémia meglepetésre megverte a Fradit

A Puskás Akadémia meglepetésre megverte a Fradit