szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Belight Software Art Text 2 névre hallgató programja a Macesek életét...

A Belight Software Art Text 2 névre hallgató programja a Macesek életét könnyíti meg azzal, hogy a gombok, ikonok, logók és címek elkészítését szinte gyerekjátékká egyszerűsíti.
A programban több mint 110 előre definiált stílus kapott helyet, de mivel mindent testre szabhatunk, a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. Több száz vektoros forma közül választhatunk, amelyeket a különböző formázó eszközökkel átalakíthatunk, ha éppen arra van szükség.

Az objektumokat egyetlen kattintással effektezhetjük

Az új felületen mindez valóban néhány kattintással megtehető. Az Effects fülre kattintva azonnal átszínezhetjük vagy textúrákkal tölthetjük ki a szövegeket, alakzatokat. Ugyanitt van lehetőségünk a különféle előre definiált effektek (üveges, fémes vagy plasztik hatás stb.) alkalmazására és persze az árnyék és ragyogás, illetve a körvonalak hozzáadására is.

Sablonok segítségével gyorsíthatjuk a gombok készítését

A Geometry fülre kattintva sablonok alapján módosíthatjuk az adott objektum formáját, tetszőleges mértékben.
A Styles fülön előre definiált stílusokat találunk, amelyekkel egyetlen kattintással látványos eredményt érhetünk el, ráadásul utólag minden jellemzőt módosíthatunk, így a végeredmény pontosan olyan lehet, amilyenre vágytunk.

A logók tervezése is egyszerűen megoldható

Az Art Text 2-ben már találunk kényelmesen használható rétegkezelőt, így több objektumból álló kompozíciókat is összeállíthatunk. Bár az objektumokat kényelmesen elérjük a főablakban, külön rétegkezelő ablak is rendelkezésre áll, amelyen kicsit részletesebben átszabhatjuk az adott réteg jellemzőit.
A kész művek exportálásánál PDF, TIFF, PNG, JPEG, GIF és EPS formátumok közül választhatunk. Természetesen - a formátumtól függően - akár átlátszó háttérrel is menthetjük a grafikánkat.

Az Art Text kitűnő választás webszerkesztőknek, multimédia fejlesztőknek, 40 dolláros árával az olcsóbb szoftverek kategóriájába tartozik. Van belőle próbaverzió is, amely letölthető innen.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Bean megújult!

A Bean elsősorban azoknak való, akik a szövegszerkesztés alatt valóban szövegek...

Országszerte kitisztult a levegő

Országszerte kitisztult a levegő

Megvan Dárdai Pál első győzelme

Megvan Dárdai Pál első győzelme

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba