szerző:
techline.hu

Az Epson legújabb kivetítője, az EH-TW420 már nagyfelbontású házimozit is...

Az Epson legújabb kivetítője, az EH-TW420 már nagyfelbontású házimozit is képes a lakásunkba varázsolni, s a számítógépről érkező jeleken kívül számos más forrásból származó képet és videót is tud kezelni. A kis méretű és könnyű projektornak két olyan tulajdonságát próbáltuk ki, amellyel eddig nem nagyon találkoztunk az otthoni vetítéseknél.

A HDMI csatlakozón keresztül HD műsorokat is ráköthetünk a TW420-ra

Akinek volt régebben diavetítője, az tudja, hogy a tévéképernyőn lejátszott fényképbemutatók messze vannak attól az élménytől, mint amikor fal nagyságú változatban láthatjuk családi vagy utazási fotóinkat. Ezzel a projektorral azonban közvetlenül a fényképezőgép SD kártyájáról vagy egy USB-kulcsról is levetíthetjük a képeket. Ehhez csak a hátoldalon található megfelelő csatlakozóba kellett helyezni az adattárolót. Ha ezeken voltak képek, a projektor automatikusan megjelenítette azok nézőképeit, vagy ha mappákba voltak rendezve, akkor azokat. 

Számítógép nélkül is lehet fényképbemutatókat tartani

A távirányítóval a készülék tetején található gombokkal tudtunk lépkedni a kis képek között, s ugyancsak így lehetett kiválasztani azt, amelyiket teljes méretben szerettünk volna megnézni, és még diavetítést is indíthattunk. Ez utóbbinál be lehetett állítani a képváltások módját és gyakoriságát. A kivetített képek átlója akár 7 méter is lehet, ami LCD tévével egyelőre elképzelhetetlen.

A készülékről vagy távirányítóval érhetjük el a könnyen kezelhető, magyar nyelvű menüt

Arra is kíváncsiak voltunk, hogyan kezeli a projektor a HD tévéadásokat. A HD Readyt úgy próbáltuk ki, hogy a vetítőt a HDMI-n keresztül csatlakoztattuk a UPC HD-s set-top-box készülékéhez. További beállításokra nem is volt szükség, a projektor felismerte a bemeneti forrást, és automatikusan váltogatta a megjelenítési módot a hagyományos és a HD adások között. Igaz, hogy ez utóbbiak eredeti felbontása 1920x1080 képpont, de az egész szoba falát beterítő 1280x720 felbontás is elképesztő képminőséget adott. A méretekről még azt érdemes elmondani, hogy 70 centiméter és 10 méter közötti távolságról vetíthetünk, és kis mértékben nagyíthatjuk vagy kicsinyíthetjük a képet. A ferde vetítésből adódó trapézhatást a készülék automatikusan korrigálja.

A készülék az 1920x1080 képpontos felbontást is kezeli

A sok szolgáltatás és a nappali fényviszonyok között is élvezhető világosságú képek mellett csak a hűtőventilátor hangjával nem voltunk kibékülve, mert bizony egy-egy halkabb vagy romantikus filmjelenetnél zavaró volt. Azonban ez fel sem fog tűnni az akciófilmek rajongóinak vagy azoknak, akik játékkonzolhoz használják a projektort.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
techline.hu Tech

Megéri iPhone-t venni?

Aki látott már iPhone-t működés közben, esetleg kézbe is fogta, azt könnyen...

Szijjártó Péter Belgrádban kampányol

Szijjártó Péter Belgrádban kampányol

Új biztosa van a felzárkózási roma stratégiának

Új biztosa van a felzárkózási roma stratégiának

Marad a szép idő, bár az éjszaka felhős lehet

Marad a szép idő, bár az éjszaka felhős lehet

Használt lakásokra vették fel a legtöbb hitelt tavaly

Használt lakásokra vették fel a legtöbb hitelt tavaly

Visszakövetelik a Mona Lisát? Francia-olasz minikrízist okozott a Leonardo-évforduló

Visszakövetelik a Mona Lisát? Francia-olasz minikrízist okozott a Leonardo-évforduló

Halálos verekedés Veszprémben

Halálos verekedés Veszprémben