szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Windows 7 bétája ugyan nem valószínű, hogy teljesen hűen tükrözi, milyen lesz...

A Windows 7 bétája ugyan nem valószínű, hogy teljesen hűen tükrözi, milyen lesz a végleges rendszer, de az eddigi próbálgatások alapján ezúttal jó úton haladnak a redmondiak, hogy helyrehozzák, amit a Vistával kissé elszúrtak, és akad néhány hasznos kényelmi megoldás is a készülő utódban. 

A rácshálóhoz igazíthatjuk az ablakokat, egyetlen mozdulattal

Az egyik ilyen, hogy ha egy ablakot megfogunk és „felrántjuk” a képernyő tetejéhez, a rendszer automatikusan teljes méretre nagyítja azt, míg ha oldalra húzzuk a megfogott ablakot, akkor annak megfelelően átméretezi azt a rendszer és hozzáigazítja a szélét az adott oldalhoz.

A rácsháló elrendezése változtatható

A GridMove hasonló funkciókat képes megvalósítani a Windows XP-n. A különbség az, hogy itt bármelyik oldalra húzzuk is az adott ablakot, ha kicsit ott „tartjuk”, megjelenik egy rácsháló, és mi kiválaszthatjuk, hogy melyik részéhez kívánjuk igazítani az adott ablak helyét és méretét.
A Tálcára leülő program ikonjára kattintva a jobb egérgombbal, a Templates menüpontban választhatunk különféle elrendezések között, illetve beállíthatjuk a rácsháló megjelenítésének várakozási idejét és még számtalan apróságot. Ha sokszor rendezgetjük az ablakokat, hogy normálisan elférjenek egymás mellett, hasznos lehet a GridMove. Amíg a Windows 7-re várunk, ezzel is kicsit kényelmesebbé tehetjük az életet az XP-n.
Egy rövid videón azért megmutatjuk, milyen kényelmi funkciókat kapott - eddig - a Windows 7 Asztala, s a videó második felében látható a GridMove is, működés közben...

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magától világító futurisztikus kerékpárút készült Esztergomnál

Magától világító futurisztikus kerékpárút készült Esztergomnál

Írország visszahozza a kijárási korlátozásokat

Írország visszahozza a kijárási korlátozásokat

300 millióból forgathat tévéfilmet Bayer Zsolt

300 millióból forgathat tévéfilmet Bayer Zsolt