szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattuk már az ingyenes IcoFX programot, amelynek a segítségével...

Korábban mutattuk már az ingyenes IcoFX programot, amelynek a segítségével könnyen megrajzolhatunk vagy átalakíthatunk ikonokat. Sőt, mutattunk olyan weboldalakat is (itt és itt), amelyekről jó minőségű ikonok tölthetők le, és ezek akár arra is használhatók, hogy az IcoFX-ben kicsit átszabjuk őket.
Ezúttal egy olyan programot mutatunk Önöknek, amelynek a segítségével egy pillanat alatt ikont készíthetünk bármilyen fotóból.

Nem vethetjük a készítők szemére, hogy túl van bonyolítva a program

A ToYcon rendkívül könnyen használható: elindítás után a megjelenő „dobozra” kell csak hajítanunk az átalakítani kívánt fotót, a program pedig rögvest átalakítja nekünk ICO formátumra. Vannak persze beállítási lehetőségek is, ha a jobb egérgombbal kattintunk a programra. Ekkor kiválaszthatjuk többek között azt, hogy milyen méretekben készítse el az ikont a program, illetve az Options/Choose destination menüpont bejelölésével megoldható, hogy az ikon elkészítése előtt rákérdezzen a célmappára.
De ugyanitt változtatható a „doboz” mérete, viselkedése a többi program ablakához képest stb. is.
A ToYcon JPG, PNG, BMP, TGA és GIF képeket képes ikonokká alakítani. Arra is kitűnően használható, hogy egy Photoshopban megtervezett grafikából készítsük el a megfelelő ICO fájlt.
Ha pedig elkészítettük a saját ikonjainkat, a lecserélésük már igazán egyszerű, hiszen csak egy jobb kattintás a fájlok vagy mappák ikonjára, majd a Tulajdonságok menüpontban könnyen lecserélhető az eredeti ikon az általunk készítettre. Ha pedig a fájltípusok ikonjait szeretnénk lecserélni, alkalmazhatjuk a korábban ismertetett módszerek  valamelyikét.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Seth Godin: "Imposztor énünk a bizonyíték, hogy újítunk, vezetünk, alkotunk"

Seth Godin: "Imposztor énünk a bizonyíték, hogy újítunk, vezetünk, alkotunk"

Jobban van az autóbalesetben súlyosan megsérült Tiger Woods

Jobban van az autóbalesetben súlyosan megsérült Tiger Woods