szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nemrégiben mutattunk egy órát, amely a Taskbaron „ücsörög”, és...

Nemrégiben mutattunk egy órát, amely a Taskbaron „ücsörög”, és egy olyat is, amelyet kitehetünk a Windows Asztalára.
A pontos idővel tehát már minden bizonnyal tisztában vannak hűséges olvasóink, ám egy igazán jó asztali naptár még jól jöhet, hogy a dátumok és tennivalók is kéznél legyenek.

Ízléses és praktikus

A Rainlendar éppen erre alkalmas, ráadásul az alábbi verziója ingyenes (az újabb változat több funkcióval rendelkezik, itt kipróbálható).
A program letöltése után egy rövid telepítésen kell csak átesnünk, és máris használatba vehetjük újdonsült naptárunkat.
Aki magyar változatra vágyik, az töltse még le az ehhez szükséges skint és nyelvi fájlt is. Ezzel két darab ZIP állományhoz jutunk.
A skinek telepítéséhez csomagoljuk ki a rainlendar_skins.zip fájlt, és másoljuk be a benne található Shadow3.1 mappát a program Skins mappájába (alapértelmezésben ez a C:\Program Files\Rainlendar), felülírva vele az eredetit.

Új esemény felvétele

A rainlendar_languages.zip fájlban található Languages mappát szintén másoljuk be a program könyvtárába. A Rainlendar elindítása utána egy jobb kattintás a Tálcán ücsörgő ikonra, majd a Skins/Shadow3.1 menüpontban válasszuk ki a Hungarian lehetőséget, s tegyük ugyanezt a Language menüpontban is. Ettől kezdve a program magyarul kommunikál velünk.
De lássuk, mire is használható a Rainlendar! Az elindítása után egy ízléses kis naptárral, egy Események és egy Tennivalók dobozzal bővül a Windows Asztala.

Beállítási lehetőségek

A naptár az adott hónapot mutatja, kiemelve az aktuális napot, illetve jelölve, hogy melyik napon van valamilyen esemény. Duplán kattintva egy napra, új bejegyzéseket vehetünk fel, és lehetőségünk van figyelmeztetést is kérni, így a program kiírja a megadott időpontban (vagy meghatározott idővel előtte), ha fontos teendőnk van.
Az aktuális nap eseményeit láthatjuk az Események panelen is, a Tennivalók dobozba pedig, ha duplán kattintunk, felvehetjük elintézendőinket.
A panelek elrendezését szabadon variálhatjuk, ahogy a többi ablakhoz való viszonyukat is, és lehetőségünk van megadni gyorsbillentyűket is a különféle funkciókhoz. Azt is beállíthatjuk, hogy a program ne csak egy, hanem több hónapot is mutasson, vízszintes és függőleges elrendezésben egyaránt.
Mindent egybevetve, kellemes kis naptárprogrammal van dolgunk. Aki plusz funkciókat is szeretne (igaz, azt már pénzért cserébe), az látogasson el a www.rainlendar.net oldalra az újabb verzióért.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Van egy nagy csapda abban, ha hideg szendvicset eszik

Van egy nagy csapda abban, ha hideg szendvicset eszik

Elon Musk szerint nem volt engedélyezve az önvezetés a halálos Tesla-balesetnél

Elon Musk szerint nem volt engedélyezve az önvezetés a halálos Tesla-balesetnél