szerző:
techline.hu

Olyan új technológiákkal vértezték fel, melyek igény szerint fokozzák...

Olyan új technológiákkal vértezték fel, melyek igény szerint fokozzák a teljesítményt és maximalizálják az adatátviteli teljesítményt. A Core i7 processzor segítségével akár 40 százalékkal gyorsíthatja a videószerkesztést, játékokat és más népszerű internetes és számítógépes aktivitásokat, anélkül, hogy nőne az energiafogyasztás.

Az informatikai iparág már most technikai csodaként tartja számon az Intel® Core™ i7 processzort, hiszen áttörést hozott a széles körben elfogadott processzorok teljesítményét mérő iparági benchmarkoknál, például 117 pontos rekordot ért el a SEPCint_base_rate2006** teszten. Ez az első alkalom, hogy egy processzor meghaladta a 100 pontos eredményt.

“Az Intel a Föld leggyorsabb asztali processzorát mutatja most be, amelyet elsősorban komoly igényeket támasztó felhasználóknak szánunk. Azoknak, akik PC-iket videóhoz, zenéhez és játékokhoz használják” – mondta Patrick Gelsinger, szenior alelnök és az Intel Digital Enterprise csoport ügyvezetője. “Ha egybevetjük az Intel legnagyobb lépését a chip tervezés területén, illetve a többi elképesztő innovációt – például az Intel solid state drive-jait, a Core i7 processzor átértelmezi a számítógépek jövőjét.”

A technológiai weboldalak eddigi terméktesztjeikben elismeréssel nyilatkoztak. Az Anandtech szerint „a Core i7-tel az Intel folytatja vezető szerepét a teljesítmény terén”. “A Core i7 mindent tud, amit ígértek.” – írja a PC Perspective. “A Nehalem egy remekmű.” – mondja a Lost Circuits weboldal. A Tech Report szerint “ez egyike az iparág egyik legszükségszerűbb változtatásainak”.

Az Intel egyedülálló Turbo Boost technológiája felgyorsítja a teljesítményt, hogy az így megfeleljen a számítógépes felhasználók igényeinek és munkaterhének. A kifinomult on-die teljesítményszabályozási egység és az Intel 45 nanométeres, magas k együtthatós gyártástechnológián alapuló „power gate” tranzisztorának segítségével a Turbo Boost automatikusan állítja be egy vagy több mag órajelét az egy- vagy többszálas alkalmazásokhoz, hogy így növelje a teljesítményt anélkül, hogy nőne az energiafogyasztás. A Core i7 az Intel legújabb energiatakarékossági technológiáival is rendelkezik, ezzel lehetővé téve, hogy az asztali számítógépek is a korábban csak az Intel alapú notebookokra jellemző módon térjenek át alvó üzemmódba.

A Core i7 processzor több mint kétszeresére növeli a memória-sávszélességet a korábbi Intel “Extreme” platformokhoz képest, ami felgyorsítja a bitek és bájtok ki- és beáramlását az Intel Quickpath technológiának köszönhetően. A Hyper-Threading technológia pedig lehetővé teszi, hogy egyszerre több szál dolgozzon, így a processzor hatékonyan tud két dolgot végezni egyidejűleg. Ennek eredményeként a Core i7 négymagos processzor 8-szálas teljesítményt biztosít.

Az Intel Core i7 processzor mindezek mellett kiváló teljesítményt kínál a játékok terén is, a korábbi nagy-teljesítményű processzorokhoz képest akár 40%-kal is nőhet a teljesítmény. Ezt a processzor mind a 3DMark Vantage CPU és az AI* teszteken is elérte, melyek népszerű iparági számítógépes benchmarkok, melyek a játékokhoz szükséges teljesítményt mérik. Az Extreme Edition 8 szálat használ a játékok futtatásához, illetve olyan továbbfejlesztett mesterséges intelligenciával és felépítéssel bír, amelyek a játékokat teljesen valóságszerűvé teszik.

Az Intel® Core™ i7 processzor és az Intel® X58 Express lapkakészletre épülő Intel® Desktop Board DX58SO Extreme sorozat már több számítógépes gyártónál elérhető online és a boltokban is, míg a dobozos termékek már kaphatóak az online értékesítési csatornákon.

A Core i7 processzor az Intel Nehalem mikroarchitektúra családjának első tagja, melyek közül a szerverek és a mobil termékek később kerülnek gyártásra. Az új három asztali chip mindegyike 8 megabájtos level-3 gyorsítótárral (memory reservoir), és három csatorna DDR3-1066 memóriatámogatással rendelkezik, hogy a memóriák terén is a legjobb teljesítményt nyújtsa bármely asztali platform számára. Az Intel legjobb teljesítményű processzorában, az Intel® Core™ i7 Extreme Edition-ben nincs órajelkorlátozás, hogy így az Intel jól informált vagy hobbi-felhasználói tovább emelhessék a chip sebességét.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
techline.hu Tech

AMD „játékchipset”

Ebben az AMD-féle Advanced Clock Calibration nevű overclocking technológia van...

Iskolába menet tűnt el két budapesti fiatal

Iskolába menet tűnt el két budapesti fiatal

Nincs roham a nyelviskolákban, több ezren szorulhatnak ki a felsőoktatásból

Nincs roham a nyelviskolákban, több ezren szorulhatnak ki a felsőoktatásból

Új esti és éjszakai vonatokat indít a MÁV

Új esti és éjszakai vonatokat indít a MÁV

Hosszú nevet vált a Vodafone

Hosszú nevet vált a Vodafone

Skót miniszterelnök: jövőre újabb függetlenségi népszavazást kell tartani

Skót miniszterelnök: jövőre újabb függetlenségi népszavazást kell tartani

Az ellenzék újra akarja számoltatni a szavazólapokat Győrben

Az ellenzék újra akarja számoltatni a szavazólapokat Győrben