szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Azonban nem lehetünk mindannyian filmsztárok, ha mindenki az lenne, nem is lenne értelme a dolognak...

Azonban nem lehetünk mindannyian filmsztárok, ha mindenki az lenne, nem is lenne értelme a dolognak – hiszen valakinek meg is kell néznie a filmeket. A gondolattal eljátszani azonban jópofa dolog – és a Photoshopnak hála, egy órácska alatt összedobhatunk egy moziplakátot, ahol mi vagyunk a sztárok. Lássuk hogyan! (ehhez a tutorialhoz minimum Photoshop CS3 szükséges).

A példában egy B-kategóriás zombis-moziplakátot készítünk, nem azért mert ez a legjobb, hanem mert ezt a legkönnyebb… Szükség lesz egy fotóra rólunk, egy zombira (zombis képet ezrével találhatunk a neten), valamint egy háttérre – esetünkben ez egy lángoló valami, de a háttér persze bármilyen fotó lehet, csak elég sötét és sejtelmes legyen.

Ha megvannak az alapanyagok, fogjuk a rólunk készült képet, és távolítsuk el róla a hátteret – kinek melyik megoldás a kézreálló. Mi az extract-filtert (szűrőt) szeretjük, Alt+Ctrl+X-el csalható elő: hogy hogyan tudunk ezzel a szűrővel hátteret eltávolítani, azt részletesen leírtuk itt.

Ha eltávolítottuk magunk mögül a hátteret, máris rátehetjük fotónkat az új háttérre (nálunk ez a lángoló épület). A színek azonban nem passzolnak, ezen könnyen segíthetünk. Csak nyomjunk egy CTRL+U-t és vegyük lejjebb a „saturation” értéket – ezzel kevésbe lesz „színes” a rólunk készült fotó.

Persze a szín még mindig nem tökéletes, ezért válasszuk a image/adjustments/color balance szűrőt (CTRL+B) és (mivel nekünk a háttér piros) húzzuk a tolókákat a „red” irányába. Egyszerű.

Fotónk tehát nagyjából már passzol a háttérhez – jöhet a zombi! A zombiról is válasszuk le a hátteret, ugyanúgy, mint az előző lépésben. (extract). Ha megvagyunk, csak tegyük be a zombit a háttér, és saját fotónk közé (persze tehetjük bárhová, mi a két réteg közé tettük, hogy takarásban legyen).

A teljes hatás érdekében a zombit tartalmazó réteg típusát normálról állítsuk „hard light”-ra, így olyan lesz, mintha lángokból bukkanna elő (ha nem is teljesen… de legalább piros lesz…)

Nincs más hátra mint egy kis színesítést alkalmazni – mi fogtunk egy létező plakátot (a „Shaun of the Dead" plakátját – remek kis film egyébként) – és kimaszkoltuk a közepéről a lényegi rész, így csak a zombis „keret” maradt meg.

Ezt a keretet tettük saját plakátunk rétegei fölé, a tetejére (így minden más „alatta” lesz).

Készen is vagyunk – már csak egy felirat kell, írhatjuk persze saját nevünket, vagy egy mókás képzeletbeli filmcímet. Irány a nyomtató, a képkeretező, falra vele!  – és máris a gyönyörködhetünk saját moziplakátunkban, ahol természetesen a zombikon kívül, mi vagyunk a sztárok. Még ha csak B kategóriában… de akkor is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Nem jönnek a lazítások

Radar360: Nem jönnek a lazítások

Hillary Clinton könyvet ír

Hillary Clinton könyvet ír

Mennyiért tenné le az autóját? Van, ahol 1,25 milliót fizetnek, ha nem használja

Mennyiért tenné le az autóját? Van, ahol 1,25 milliót fizetnek, ha nem használja