szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Míg egy tízezer forintba kerülő DVD film „élvezeti ideje&rdquo...

Míg egy tízezer forintba kerülő DVD film „élvezeti ideje” nagyjából három-négy óra (ha feltételezzük, hogy többször is megnézzük), addig egy - szintén tízezer forintos - játékkal akár ötven, de nem ritkán száz-százötven órát is elszórakozhatunk.

Kapkodni azonban, mint minden vásárláskor – itt sem érdemes, hiszen a zsebünkre megy a dolog. Lássuk, mit érdemes- és mit nem érdemes megvenni magunknak, vagy játékkedvelő csemetéinknek az ünnepekre!

Akció- és sikerjátékok
Ha nem ijedünk meg attól, hogy gyermekeink „M” (Mature) besorolású játékokkal játszanak, akkor választhatunk az utolsó negyedév slágertermékei közül. Mind konzolra, mind számítógépre tökéletes választás lehet az igen jól sikerült Fallout 3 (részletes beszámolónk itt) . Xbox-ra és PS3-ra már tizennégyezer forintért hozzájuthatunk, PC-re még olcsóbban: kilencezer forintért már haza is vihetjük. (Ha PC-re vesszük, figyeljünk rá, hogy elé erős gép kell a megfelelő élményhez – egy 2GB RAM, Geforce 8-as széria vagy ennek megfelelő ATI kártya és egy erős dual-processzor megteszi.). A játék hangulata fantasztikus, a játékidő megfelelően hosszú (legrosszabb esetben is harminc óra körül, de a ráérősebbek akár száz órát is „kinyerhetnek” ebből a remek RPG-ből).

Ajándéknak választhatjuk a díszdobozos (collectors edition) verziót is – ajándékokkal, díszcsomagolásban, egy kicsit drágábban (kb. tizenkétezer forint PC-re) – ráadásul nemsokára érkeznek hozzá a letölthető tartalmak és a pályaszerkesztő (ezért nem is érdemes „warezolni”).

Ha esetleg csemetéink vagy jómagunk a GTA legújabb részére áhítoznak, akkor legyünk óvatosak: a konzolos verziókkal (14.000 forint) semmi gond, vegyük meg bátran (hiszen „best game ever”… és ez így is van!) – ha azonban a PC-s verziót akarjuk megvenni, akkor jobban tesszük, ha várunk egy-két hónapot (amíg lesz pár javítócsomag a játékhoz). Jelenlegi állapotában a játék ugyanis elég macerás, szinte nincsen gép, amin jól futna, és elég sokat kell bütykölni a telepítéssel/elindítással is. Előfordulhat tehát, hogy ajándékunkkal inkább bosszúságot okozunk, mint örömet - hogy mindez miért van, arról itt olvashatnak

Ha már mindenáron sikerjátékot akarunk karácsonyra, és nem kérünk a Fallout világából, akkor válasszuk inkább a legújabb Tomb Raider-t,  csak nyolcezer forint, és semmi gond nincsen vele, ráadásul remek játék, szuper látványvilággal. 

Ha pedig inkább az interneten akarunk játszani, akkor remek megoldás lehet a Left4Dead internetes játék, tizenkétezer forint, nem olcsó, de szinte megunhatatlan, ráadásul közepes gépeken is remekül játszható– részletes bemutatónk itt. 

Békés és kreatív játékok
Bár nem lett akkora siker, mint vártuk, a Spore (bemutatónk itt) egy kellemes, kreatív és viszonylag erőszakmentes játék. A beépített lénykészítőnek és az internetes közösségnek köszönhetően sok-sok napig (hónapig) szórakozhatunk vele, néhány plázában már nyolcezer forintért is hozzájuthatunk.

Nem is kell hozzá túl erős PC, ráadásul teljesen magyar nyelvű szoftver. 

Csak konzolokra ugyan (szegény PC-sek ebből most kimaradnak) de szuper ajándék lehet a Guitar Hero legújabb verziója a World Tour – nyolcvanöt eredeti zeneszám, vezeték nélküli gitár-vezérlő, szép díszdoboz és persze garantált szórakozás: igaz nem olcsó (általában huszonötezer forint körül van), viszont az egész család eljátszogathat vele, akár évekig: ennek függvényében nem is olyan sok a huszonötezer forint.

Szintén remek ajándék a „You Are In The Movies” című XBOX-os játék: az Xbox Live Vision kamera használatával magunkat láthatjuk viszont a képernyőn, mint filmszereplő. Lehetünk sikítozó, valami borzalomtól megrémült mellékszereplő, de lehetünk akcióhősök vagy sportoló-sztárok is. A játékhoz harminc darab „forgatókönyv” és rengeteg filmrészlet tartozik, garantált szórakozás az egész családnak.

Sajnos nem túl olcsó, tizenötezer forint körül alakul az ára – cserébe viszont egy igazán különleges játékkal szórakozhatunk az ünnepek alatt. És végül a tuti-vétel, aminek minden csemete örülni fog (ha még nem lenne meg neki): World Of Warcraft: Wrath Of the Lich King. A világ legnépszerűbb online játékának legújabb kiegészítőjével nem foghatunk mellé! Kilencezer forint, és csodálatos dobozban érkezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Kipróbáltuk: Fallout 3

Végre megjelent a Fallout 3 – igaz, a honosított megjelenésre még várnunk...

Meghalt kilenc koronavírusos beteg, köztük egy 42 éves férfi

Meghalt kilenc koronavírusos beteg, köztük egy 42 éves férfi

A DK ifjúsági szervezete játékhajót és helikoptert vitt Szijjártó Péternek

A DK ifjúsági szervezete játékhajót és helikoptert vitt Szijjártó Péternek

Szabó Győző: Vidnyánszkynak nincs lelkiismerete?

Szabó Győző: Vidnyánszkynak nincs lelkiismerete?