szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

To-Do Lists (ingyenes)Egy remekül használható tennivalólista, amely emellett még...

To-Do Lists (ingyenes)
Egy remekül használható tennivalólista, amely emellett még látványos és ingyenes is.


Szinkronizálni sajnos nem lehet, viszont minden egyes bejegyzéshez rendelhetünk egy címjegyzékes funkciót (e-mail vagy SMS-küldés, telefonálás stb.), amelyre külön figyelmeztet a program, amikor végeztünk valamivel. Tennivalóinkat kategorizálhatjuk, és dátum szerint is feloszthatjuk.
iTunes Store link

iTalk Recorder (ingyenes)
A Griffin Technology hangrögzítőjéből két változat is van. Szerintünk az ingyenes verzió tudása is bőven elegendő a hétköznapokra. A program segítségével diktafonná alakíthatjuk iPhone-unkat. 

A használata nagyon egyszerű, könnyen állíthatjuk a hangminőséget és egyetlen “gombbal” indítható vagy leállítható a felvétel. Felvételeinkhez szöveges jegyzeteket is készíthetünk, és ami a legjobb, egy Windowsra és OS X-re egyaránt elérhető kliens segítségével a felvett anyagokat átküldhetjük asztali gépünkre vagy notebookunkra.
iTunes Store link

Cooliris (ingyenes)
A Cooliris egy nagyszerű kép- és videokereső alkalmazás az asztali gépeken, amely beépül szinte minden böngészőbe Windowson és Macen: a segítségével látványos és kényelmes 3D-s környezetben kereshetünk képeket, videókat a legnépszerűbb megosztókon és persze a Google-ben. 

Nos, az iPhone-változat ugyanezt nyújtja, kicsiben. A képeket elmenthetjük fotóink közé is.
iTunes Store link

Nanosaur 2 (7.99 dollár)
Számunkra az egyik legszebb pillanat volt, amikor a Nanosaur 2 iPhone változata megjelent. A Maces felhasználók számára biztosan ismerős a 3D-s, repkedő dinoszauruszról szóló játék, amelyben tojásokat gyűjtenünk három izgalmas szinten keresztül.

Természetesen nem afféle húsvéti tojásgyűjtésről van szó, itt minden lehetséges módon megpróbálnak megakadályozni minket a sikerben. Szerencsére különféle fegyverek begyűjtésével felvehetjük a harcot a konkurens dínókkal, őrtornyokkal, robotokkal.
Az iPhone változat irányítása kihasználja a kütyü lehetőségeit, a grafikára pedig egyáltalán nem lehet panasz. Egy az egyben egyezik minden az asztali játékkal.
iTunes Store link

Ocarina (1.99 dollár)
Az iPhone-t már az első megjelenés óta használják zenélésre. Különféle programok segítségével gitározhatunk, zongorázhatunk rajta, akár egy komplett zenekart is felépíthetünk az érintőképernyőre alapozva. Az Ocarina az azonos nevű hangszer digitális változata. 

Éppúgy használhatjuk, ahogy az igazit: fújjuk, és közben lefogjuk a megfelelő lyukakat. Az iPhone esetében a mikrofonba fújva szabályozhatjuk a hangerőt és a kitartást, közben pedig az érintőképernyőn látható virtuális “lyukakat” lefogva zenélhetünk. A végeredményt pedig megoszthatjuk mindenkivel, az interneten keresztül. Látványos 3D-s földgömbön hallgathatjuk más Ocarina felhasználók muzsikáit.
iTunes Store link

Topple (jelenleg ingyenes)
Egy zseniális és látványos, Tetris-szerű játék, amelyben a különféle alakzatokat kell megfelelően egymásra helyezve elérnünk, hogy a legalsó elem végre eltűnjön a képernyőről a súlyuktól. Körülbelül ez a játék lényege, de a kivitelezés olyan, hogy szinte lehetetlen abbahagyni. 

Már csak azért is, mert játék közben a formák különféle arcokat vágva jelzik, hogy kedvező-e számukra az a pozíció, amelybe helyeztük őket.
iTunes Store link

Binary Clock (ingyenes)
Rendben. Bevalljuk. Mert aki folyamatosan olvas minket, az már biztosa rájött úgyis: Tokyoflash-függők vagyunk. Imádjuk megfejteni a különféle “pöttyök” által mutatott időt és dátumot. 

A Binary Clock ennek a stílusnak az iPhone-os képviselője. Mit tehettünk volna??? :)
iTunes Store link

Lux Touch (ingyenes)
Nos, ha már a függőség szóba került, akkor a RISK legalább olyan mértékben imádatunk tárgya, mint a bináris órák. Szerencsére létezik iPhone-ra is. Maga a játék egyezik a megszokottal (aki nem ismeri, annak ajánljuk a Domination elnevezésű ingyenes, cross-platform változatot), a használat pedig az érintőképernyőhöz idomított, bár néha nehéz eltalálni a kisebb területeket az ujjunkkal. De így is nagyszerű stratégiai játék!

Aki többre vágyik ebben a témában, az megvásárolhatja a DLX verziót, 7.99 dollárért. Ebben választhatunk térképet, játékost, nehézségi szintet is.
iTunes Store link

Easy Relax Ultimate (2.99 dollár)
Közeledik az év vége, itt az ideje, hogy rendezzük gondolatainkat, és egy kis nyugtató meditációval frissítsük fel testünket és elménket. Ehhez viszont nem árt, ha a megfelelő környezetet tudjuk megteremteni sajátmagunk számára. Az Easy Relax Ultimate és az iPhone éppen ebben tud segíteni. A programban számos - kiváló minőségben rögzített - környezeti zajt hallgathatunk: vízesés, tengerzúgás, esőerdei zajok, fehérzaj stb. Ezeket tetszőlegesen vegyítve és a tempót szabályozva a meditatív hangulattól a gondolkodást segítő alapzajig mindent összeállíthatunk.

Van belőle Lite változat is, így ingyen ismerkedhetünk vele, de az Ultimate verzióban jóval több hangot és háttérzenét találunk. De a Lite verzió is tökéletes arra, hogy eldöntsük, segít-e egyáltalán valamit, ha ilyen “zajösszeállításokat” hallgatunk.
iTunes Store link

Cambio (ingyenes)
Ha kíváncsiak vagyunk az aktuális valutaárfolyamokra, vagy csak különféle mértékegységek között kell átváltanunk, ez az egyik legjobb alkalmazás erre a feladatra az iPhone-on. Szinte minden témakörben, játszi könnyedséggel átválthatunk a különféle mértékegységek között. 

A valutaárfolyamokat természetesen az internetről frissíthetjük.
iTunes Store link

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Megéri iPhone-t venni?

Aki látott már iPhone-t működés közben, esetleg kézbe is fogta, azt könnyen...