szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nem, mérlegként sajnos nem funkcionál az Apple telefonja, viszont két program, egy...

Nem, mérlegként sajnos nem funkcionál az Apple telefonja, viszont két program, egy mérleg és persze kellő akaraterő segítségével kényelmesen nyomonkövethetjük a fogyással kapcsolatos dolgokat.

Kezdjük az egyszerűbb, de "drágább" kellékkel. A Weightbot jelenleg alig egy dollárba kerül, s a segítségével könnyedén nyomon követhetjük súlyunk változását, napról napra. A mért adatokat beírva, a program látványos grafikonon ábrázolja az elért eredményt, sőt, még a BMI értéket is kiszámolja nekünk. A grafikonon pedig jelölhetjük, hogy pontosan hány kilót is szeretnénk elérni a fogyókúra végére.
Ha nem szeretnénk dicsekedni adott súlyunkkal, jelszavas védelemmel is elláthatjuk a programot.

Étrend és mozgás
Mivel a fogyás alapja a megfelelő étrend és a mozgás ezeket is érdemes állandóan nyomon követni. Márpedig az iPhone mindig kéznél van (ha van), így értelemszerűen remek megoldást jelent erre a célra.

Nincs is másra szükség, csak egy ingyenes alkalmazásra, a Lose it-re.
A program hatalmas adatbázist tartalmaz a különféle élelmiszerek kalóriatartalmáról, illetve a különféle sportok és mozgások (beleértve akár a sétát, a porszívózást és persze a szexet is) zsírégető hatásáról. Első alkalommal meg kell adni a súlyunkat, magasságunkat és az elérni kívánt testsúlyt, illetve azt, hogy mennyi idő alatt szeretnénk elérni a kívánt eredményt. Ezután a program kiszámolja nekünk a napi ajánlott kalóriabeviteli értéket.
Ezek alapján szépen vezethetjük benne, hogy mely napokon mikor, mit - és abból mennyit - ettünk, vagy éppen miféle gyakorlatokkal és mennyi ideig tettünk valamit az egészségünkért, hogy azután szépen, grafikonon követhessük nyomon, miként viszonyul az adott napi kalóriabevitel az elvárthoz képest. A koleszterint, a zsírtartalmat és számos más fontos tényezőt is nyomon követhetünk.

Ha az adatbázisban nem találnánk meg az éppen elfogyasztott élelmiszer pontos adatait, akkor felvihetünk saját bejegyzéseket is (az interneten szinte bárminek utánanézhetünk, ha a csomagoláson esetleg nem szerepelne a pontos kalóriatáblázat). Ugyanez igaz a kondíciónk megőrzéséhez végzett gyakorlatokra is. Sőt, komplett receptgyűjteményt is tárolhatunk a programban. A Lose it egyetlen szépséghibája, hogy angol fontban mér (1 pound = 0.453592 kg), de mivel rengeteg remek mértékegységátváltó létezik iPhone-ra, ezen az akadályon szerencsére könnyen átlendülhetünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fehérorosz elnökválasztás: kiszorították a tüntetőket Minszk belvárosából

Fehérorosz elnökválasztás: kiszorították a tüntetőket Minszk belvárosából

Az amerikai sportolókat is megdolgozta a politika a moszkvai olimpiai bojkottért

Az amerikai sportolókat is megdolgozta a politika a moszkvai olimpiai bojkottért

43 új koronavírus-fertőzöttet találtak itthon

43 új koronavírus-fertőzöttet találtak itthon