szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hazudnék, ha azt mondnám, hogy nem kedvelem az Audacityt.

Hazudnék, ha azt mondnám, hogy nem kedvelem az Audacityt. Az ingyenes felhozatalt tekintve persze nagyon jó hangszerkesztő, és a használata sem különösebben bonyolult. Akinek viszont nem tetszik a külseje, vagy nem igazodik ki rajta, annak ajánlok most egy remek alternatívát.

A Windows 7-hez alkalmazkodó külső

A Free Audio Editor egy rendkívül jól használható, ráadásul ugyancsak ingyenes hangszerkesztő. Kiváló választás, ha hangfelvételeket akarunk készíteni egy notebookon, majd meg szeretnénk vágni azokat. A real-time effektekkel kedvünkre torzíthatjuk, szűrhetjük a hangokat, segítséget kapunk a zajos felvételek „tisztításához”, és ha készen vagyunk a felvételekkel, akár CD-re is írhatjuk őket. Még text-to-speech - szövegfelolvasási, persze angol - lehetőség is van benne. Felvételkor megadhatjuk azt is, hogy csend esetén állítsa meg a felvételt, és csak akkor folytassa, ha már van mit rögzíteni. Így akár egy előadáson is jó hasznát vehetjük (már persze ha az előadóra tudunk irányítani egy jó minőségű mikrofont, és notebookot is használhatunk).

Egy kattintással elérjük az effekteket

A felülete tökéletesen illeszkedik az Office 2007-nél bevezetett szalagos elrendezéshez, amelyet lehet szeretni és utálni, nekem mindenesetre tetszik. Valahogy átláthatóbb így minden (persze csak akkor, ha az ember nem a megszokások rabja). Amúgy is jobb megbarátkozni ezzel a stílussal, mert a Windows 7 megjelenésekor valószínűleg nem csak a rendszer követi majd ezt, hanem a mások által fejlesztett alkalmazások is.
A program rendkívül gyors, és a felülete is sokkal áttekinthetőbb, mint mondjuk az Audacityé.

Felvétel!

Vannak extra funkciók is, amelyek csak beetetésként kerültek bele, ezeket csak akkor tudjuk használni, ha megvásároljuk a Deluxe változatot. Ilyen például, hogy több fájlt konvertálhatunk egy lépésben, illetve az ingyenes változat a megvágott anyagot csak WAV formátumban hajlandó menteni (ha mondjuk kedvenc dalunkból akarunk vele ingyen csengőhangot készíteni, akkor előbb meg kell vágnunk, majd WAV-ba mentenünk, végül egy ingyenes konvertálóval átalakítani a megfelelő formátumra).
Ezeket leszámítva az ingyenes változat otthoni felhasználásra több mint eleget tud. Aki mégis többre vágyna, annak javasoljuk korábbi összeállításunkat az ingyenes hangszerkesztőkről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Voice Candy: hangcukorka

Ebből talán már mindenki sejti: ez a program vagy videót, vagy hangot rögzít.

Hogyan segíthet a mellrák felismerésében egy algoritmus?

Hogyan segíthet a mellrák felismerésében egy algoritmus?

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Magyarország már csak a 92. a Riporterek Határok Nélkül listáján

Magyarország már csak a 92. a Riporterek Határok Nélkül listáján