szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Elsősorban gonosz istenként tehetjük próbára magunkat, mert ha nem így lenne, akkor a...

Elsősorban gonosz istenként tehetjük próbára magunkat, mert ha nem így lenne, akkor a játék tulajdonképpen csak egy újabb tamagocsi klón lenne, ahol ezúttal egy csendes óceáni kis sziget bennszülöttjeit kellene ellátnunk minden földi jóval és folyamatosan szórakoztatnunk őket. Nos, a Pocket God játékben nem annyira szórakoztatjuk szegényeket, mint inkább szórakozunk velük...

A kis szigeten összesen hat bennszülött életét keseríthetjük meg (fogynak szegények rendesen, de mint digitális mindenható, egy mozdulattal pótolhatjuk a póruljártakat).
A legegyszerűbb, amit tehetünk, hogy jobbra vagy balra megdöntjük a telefont. Ekkor a népesség fele általában a vízbe csúszik, miközben igyekeznek visszanyerni az egyensúlyukat.
Ha megrázzuk a telefont, azzal földrengést idézünk elő, de kiszúrhatunk velük úgy is, hogy egyszerűen a vízbe dobjuk vagy éppen a vízbe pöccintjük őket. Utóbbi esetben, ha jól célzunk, a víz helyett a másik sziget vulkánjában is landolhat a szerencsétlen áldozat.

A naplementét kedvelik a szigetlakók

Jótéteményeink is lehetnek azért, így például a sziget előtt fuldoklókat megmenthetjük, a pálmafáról pedig kókuszdiót szórhatunk nekik (bár a feltöréséhez sajnos fejbe kell vele találnunk valamelyik apróságot, így némi fejfájás árán csillapíthatja az éhségét a „falu”).

Viharos éjszaka...

Aminek még rendkívül tudnak örülni, az a naplemente (lehúzzuk a napot a horizontra), ezt tátott szájjal bámulják. Ha a napot teljesen „letoljuk”, rögtön holdvilágos éjszaka lesz, így a szigetlakók aludni térnek.
Természetesen az időjárásra is hatással lehetünk, egy mozdulattal elővarázsolhatjuk a viharfelhőket, és egy jól irányzott villámcsapással szénné égethetjük szerencsétlen híveinket.
A Pocket God tehát nem éppen emberbaráti, de ha nagyon unatkozunk, érdemes elindítani. A grafika és a hangok nagyon jól eltaláltak, és az egész játék tökéletesen kivitelezett.
Nem ingyenes, 1 dollárt kell érte fizetnünk, de ennyit talán megér, hogy ha kedvünk támad Istent játszani, legalább digitálisan...

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Dobja el az iPhone-ját!

Az ingyenes iThrown alkalmazás az iPhone-ban található gyorsulásmérőket...

Akkora volt a felháborodás, hogy mégsem tartják meg a 10 ezer fős hollandiai tesztpartit

Akkora volt a felháborodás, hogy mégsem tartják meg a 10 ezer fős hollandiai tesztpartit

Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon

Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon

A teljes összeveszés felé tart Oroszország és a Nyugat

A teljes összeveszés felé tart Oroszország és a Nyugat