szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Előző, „Megalománia” elnevezésű Photoshop játékunk sikerén...

Előző, „Megalománia” elnevezésű Photoshop játékunk sikerén felbuzdulva, ezúttal a kezdő „photoshoppolóknak” szeretnénk kedveskedni, így februári játékunk témája is valamivel „könnyebb”, és a nyeremény is az Adobe úgynevezett „belépő” szoftvere, a remek Adobe Photoshop Elements 7.0.

Aktuális játékunk témája a színezés! Egészen konkrétan a régi, eredetileg fekete-fehér (vagy inkább szürkeárnyalatos) fotók kiszínezése. Olvasóinknak nincs más dolguk, mint kiválasztani a Techline archívumából pár fekete-fehér fotót (több is van, lehet választani, kinek melyik rokonszenvesebb), majd valamilyen úton-módon „kiszínezni” azt.  Fotók letöltése innen. 

Aki pedig kicsit kreatívabban szeretné a feladatot megoldani, az engedje szabadjára a fantáziáját és színezze ki a kiválasztott képet a lehető legextrémebb módon. Kék fű, zöld emberek, hupilila égbolt? Pont ilyesmire gondoltunk. A zsűri az általa legkevésbé realisztikusnak ítélt alkotás beküldőjének - a feladat komolyságához illően - egy Timeshift PC-s játékot ítél oda Kreatív Különdíjként!


Fontos: csak az általunk itt közzétett fekete-fehér fotókkal lehet nevezni, erre a verseny tisztasága miatt van szükség – több fotóból is lehet választani, természetesen nem muszáj teljesen „színesíteni” őket. Ha bárkinek van bármilyen kreatív ötlete (részlet kiszínezése, kiemelés, montázs) csak hajrá – a lényeg, hogy a fekete-fehérből valamilyen úton-módon, egy érdekes, színekkel gazdagított kép/kompozíció legyen. Fő a kreativitás!

A játék beküldési határideje: 2009. március 22. A pályaműveket a [email protected] címre várjuk (ha lehet, a tárgy legyen "Photoshop játék"), JPG vagy PSD formátumban. A beérkezett alkotásokat az immáron „szokásos” HVG Online zsüri fogja értékelni – szavazógép (közönségszavazás) ezúttal nem lesz, mivel előző játékunk során ez a megoldás kevéssé nyerte el olvasóink tetszését.  

De hogyan is tudunk kiszínezni, egy „élettelen”, régi, fekete-fehér fotót? Nos, aki jártas Photoshopban, az már biztosan ismeri a már általunk is leírt egyik egyszerű módszert, a kezdőknek pedig található egy speciális tutorial itt: hogyan színezzünk ki fotókat Photoshop Elements-ben. 

A Photoshop Elements 30 napig teljes értékűen használható próbaverziója (némi ingyenes regisztrálgatás után) letölthető innen.

Mindenkinek kellemes „színezgetést”, izgatottan várjuk a beérkező alkotásokat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A főváros teszteket oszt szét a kerületek között az iskolanyitás előtt

A főváros teszteket oszt szét a kerületek között az iskolanyitás előtt

Világhírű hollywoodi sztárséf nyit éttermet Budapesten

Világhírű hollywoodi sztárséf nyit éttermet Budapesten

Kiveszik az AstraZeneca-vakcinát az oltási programból Dániában

Kiveszik az AstraZeneca-vakcinát az oltási programból Dániában